Описание
В новата си поредица Марк Мориарти излиза от кухнята и ни отвежда във Вентри, графство Кери, в дома на родителите си, където ни показва крайбрежието и земята, вдъхновили някои от любимите му ястия.
В новата си поредица Марк Мориарти излиза от кухнята и ни отвежда във Вентри, графство Кери, в дома на родителите си, където ни показва крайбрежието и земята, вдъхновили някои от любимите му ястия.
В този епизод Марк споделя своите тайни за перфектно ризото за по-малко от 15 минути. Следва минестроне и класическо индийско пиле с масло. Марк завършва с най-честите грешки при приготвяне на печива, а за финал има перфектно шоколадово брауни.
В този епизод Марк Мориарти ни предлага колекция от рецепти, вдъхновени от неговите пътувания и спомени от детството му като скандинавски кюфтета, телешки бургери в чесново хлебче и китайски патешки палачинки, а за финал - пухкави кексчета с глазура.
В менюто за тази седмица главният готвач Марк ни показва няколко различни начини за приготвяне на агнешко. В рубриката „Как да се усъвършенстваме“ той ще ни покаже как да направим маслено тесто.
Тази седмица Марк пренася вкусовете от ресторанта в домашната кухня с някои класически ястия. Менюто включва пай с пиле и гъби, пилешка супа и бурито. В „Как да се усъвършенстваме“ Марк споделя своята рецепта за бисквити с парченца шоколад.
Тази седмица Марк ни показва как да приготвим хрупкава сьомга със сос от пресни домати и билки. В рубриката „Как да се усъвършенстваме" Марк ни посвещава в тайните на приготвянето на идеалните кифлички с плодове за следобеден чай..
В последния епизод от поредицата Марк представя някои от своите най-добри рецепти - вкусна паста със свинско рагу и скариди с пикантен сос Тартар. В „Как да се усъвършенстваме“ фокусът е върху класическата пандишпанова торта „Виктория“.
Шеф Марк се фокусира върху някои от класиките. Автентични спагети Карбонара с шепа готови съставки, а след това - много впечатляваща торта с моркови. В първата си рубрика „Как да се усъвършенстваме“ Марк разглежда уменията с ножове.
Тази седмица във фокуса на епизода е пилето. Първата му рецепта е обикновен крамбъл с пиле, бекон и броколи, който е чудесен за обяд, а по-късно в епизода той приготвя и зелено къри, от Тайланд, с безупречен метод за перфектно приготвяне на ориз.
В този епизод Марк доказва, че не всички сандвичи са еднакви. Той започва с класическия сандвич от парижките кафенета Croque Madame и за да продължи с френската тема, Марк пече бриош с кафява захар и крем Шантили. В рубриката фокусът е върху яйцето.
Марк представя вкусове от цял свят в кухнята, използвайки съставки, които вероятно и вие имате в хладилника и шкафа си. Марк започва с готвене на агнешко "кофте" с обикновени картофени питки и солен карамелен яйчен крем с фъстъци и череши.
Като за начало Марк приготвя тарт Рататуй с хрупкаво златисто халуми и босилек, пикантна торта с ананас и крем от лайм и своята обичайна рибена яхния с хрупкави квасени крутони и майонеза с подправки.
Марк компилира най-добрите си рецепти за вечеря. Неговите спагети с гъби и пармезан, които отнемат минути за приготвяне и класическо тирамису, което е научил от свой приятел готвач в Милано наред с тайните за приготвянето му.
Шеф Марк Мориарти се завръща и в първия епизод той ще представи четири класически ястия с месо.
Тази седмица Марк се гмурка под вълните и предлага някои вкусни изкушения от морските дълбини. Първо ще видим модерен вариант на ястие, с което всички сме израснали, а именно рибни пръчици от треска със сос тартар.
Тази седмица Марк поставя националното съкровище на Ирландия - картофите - в центъра на вниманието с четири много вкусни рецепти. Най-напред Марк демонстрира едно ястие, което е идеално за уютни нощи край огъня - печено с картофи и говеждо месо.
Брънчът или късната закуска е идеалният начин да започнете своя уикенд и тази седмица Марк споделя своите любими рецепти на всички времена, за да ви помогне да усъвършенствате своя ранен обяд. На първо място е Шакшуката на Марк с чоризо.
Тази седмица Марк ще приготви някои бързи и вкусни ястия, базирани на онази надеждна основна храна, която всички имаме в нашия шкаф - пастата.
Звездата в този епизод са зеленчуците и Марк ни показва как да се отнасяме с тях с грижа и внимание, за да могат да блеснат със своите страхотни вкусове. За начало - един впечатляващ печен на тиган карфиол.
Марк обича да пече и да работи в секцията за сладкиши в топ ресторанти, така че този епизод със сигурност ще ви впечатли. Марк създаде четири рецепти, които да опитате у дома, за да усъвършенствате още повече техниката си за приготвяне на печива.
Главният готвач Марк обича да организира парти-вечери за приятелите и семейството си и въпреки че работи в ресторант със звезда на Мишлен, когато не е на работа, най-много обича обикновена домашно приготвена храна.