Victoria sponge

36:28:40

Описание

Присъединете се към шеф Марк Мориарти в новия сезон на „В кухнята на шеф Марк Мориарти“ за нова колекция от лесни за изпълнение рецепти и ключови техники, с които да усъвършенствате готварските си умения.

Клипове

Епизоди

 • 1

  Епизод 1

  +

  В този епизод Марк споделя своите тайни за перфектно ризото за по-малко от 15 минути. Следва минестроне и класическо индийско пиле с масло. Марк завършва с най-честите грешки при приготвяне на печива, а за финал има перфектно шоколадово брауни.

 • 2

  Епизод 2

  +

  В този епизод Марк Мориарти ни предлага колекция от рецепти, вдъхновени от неговите пътувания и спомени от детството му като скандинавски кюфтета, телешки бургери в чесново хлебче и китайски патешки палачинки, а за финал - пухкави кексчета с глазура.

 • 3

  Епизод 3

  +

  В менюто за тази седмица главният готвач Марк ни показва няколко различни начини за приготвяне на агнешко. В рубриката „Как да се усъвършенстваме“ той ще ни покаже как да направим маслено тесто.

 • 4

  Епизод 4

  +

  Тази седмица Марк пренася вкусовете от ресторанта в домашната кухня с някои класически ястия. Менюто включва пай с пиле и гъби, пилешка супа и бурито. В „Как да се усъвършенстваме“ Марк споделя своята рецепта за бисквити с парченца шоколад.

 • 5

  Епизод 5

  +

  Тази седмица Марк ни показва как да приготвим хрупкава сьомга със сос от пресни домати и билки. В рубриката „Как да се усъвършенстваме" Марк ни посвещава в тайните на приготвянето на идеалните кифлички с плодове за следобеден чай..

 • 6

  Епизод 6

  +

  В последния епизод от поредицата Марк представя някои от своите най-добри рецепти - вкусна паста със свинско рагу и скариди с пикантен сос Тартар. В „Как да се усъвършенстваме“ фокусът е върху класическата пандишпанова торта „Виктория“.

Рецепти