Описание
Световноизвестният готвач Марк Мориарти е тук с новата си телевизионна поредица „В кухнята на шеф Марк Мориарти”. Когато не работи в най-добрите ресторанти в Ирландия, Марк обожава да приготвя ежедневни ястия в собствената си кухня.
Световноизвестният готвач Марк Мориарти е тук с новата си телевизионна поредица „В кухнята на шеф Марк Мориарти”. Когато не работи в най-добрите ресторанти в Ирландия, Марк обожава да приготвя ежедневни ястия в собствената си кухня.
Шеф Марк се фокусира върху някои от класиките. Автентични спагети Карбонара с шепа готови съставки, а след това - много впечатляваща торта с моркови. В първата си рубрика „Как да се усъвършенстваме“ Марк разглежда уменията с ножове.
Тази седмица във фокуса на епизода е пилето. Първата му рецепта е обикновен крамбъл с пиле, бекон и броколи, който е чудесен за обяд, а по-късно в епизода той приготвя и зелено къри, от Тайланд, с безупречен метод за перфектно приготвяне на ориз.
В този епизод Марк доказва, че не всички сандвичи са еднакви. Той започва с класическия сандвич от парижките кафенета Croque Madame и за да продължи с френската тема, Марк пече бриош с кафява захар и крем Шантили. В рубриката фокусът е върху яйцето.
Марк представя вкусове от цял свят в кухнята, използвайки съставки, които вероятно и вие имате в хладилника и шкафа си. Марк започва с готвене на агнешко "кофте" с обикновени картофени питки и солен карамелен яйчен крем с фъстъци и череши.
Като за начало Марк приготвя тарт Рататуй с хрупкаво златисто халуми и босилек, пикантна торта с ананас и крем от лайм и своята обичайна рибена яхния с хрупкави квасени крутони и майонеза с подправки.
Марк компилира най-добрите си рецепти за вечеря. Неговите спагети с гъби и пармезан, които отнемат минути за приготвяне и класическо тирамису, което е научил от свой приятел готвач в Милано наред с тайните за приготвянето му.