1. Сварете макароните за 3-4 минути във вряща подсолена вода. Прецедете ги.

2. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в тиган с двойно дъно с малко олио. Щом стане златист, дръпнете от огъня и налейте млякото. Върнете върху котлона, докато млякото заври.

3. В друг дълбок тиган с огнеупорна дръжка разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте в продължение на минута, докато то придобие златист цвят. Добавете прясното мляко с бекона и разбърквайте докато сосът се сгъсти и се образуват балончета по повърхността. Дръпнете от огъня и добавете 100 г настъргано сирене Чедър и настъргания пармезан. Разбъркайте докато сирената се разтопят и сосът стане гладък. Добавете горчицата, кубчето пилешки бульон, лимонов сок, сол и черен пипер. Разбъркайте.

4. Добавете прецедените макарони в соса и разбъркайте. Настържете останалото сирене Чедър отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.

Продукти

  • 200 г макарони
  • 100 г бекон
  • 20 г масло
  • 20 г брашно
  • 750 мл прясно мляко
  • 150 г бяло или червено сирене Чедър
  • 20 г пармезан
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1/2 кубче пилешки бульон
  • 1/2 лимон, сок
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички