Макарони със сирене и бекон
Рецепта от: Марк Мориарти
Печени макарони с хрупкав бекон и сос със сирене - класическо ястие от английската кухня, което носи истинско удовлетворение.
Продукти
- 200 г макарони
- 100 г бекон
- 20 г масло
- 20 г брашно
- 750 мл прясно мляко
- 150 г бяло или червено сирене Чедър
- 20 г пармезан
- 1 с.л. дижонска горчица
- 1/2 кубче пилешки бульон
- 1/2 лимон, сок
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете макароните за 3-4 минути във вряща подсолена вода. Прецедете ги.
- 2. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в тиган с двойно дъно с малко олио. Щом стане златист, дръпнете от огъня и налейте млякото. Върнете върху котлона, докато млякото заври.
- 3. В друг дълбок тиган с огнеупорна дръжка разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте в продължение на минута, докато то придобие златист цвят. Добавете прясното мляко с бекона и разбърквайте докато сосът се сгъсти и се образуват балончета по повърхността. Дръпнете от огъня и добавете 100 г настъргано сирене Чедър и настъргания пармезан. Разбъркайте докато сирената се разтопят и сосът стане гладък. Добавете горчицата, кубчето пилешки бульон, лимонов сок, сол и черен пипер. Разбъркайте.
- 4. Добавете прецедените макарони в соса и разбъркайте. Настържете останалото сирене Чедър отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Примож Долничар
Равиоли с коприва и сос от див чесън
Рецепти Джъстин Скофийлд
Равиоли със спанак и козя извара
Рецепти Лука Чиано
Паста пичи аматричана