Макарони със сирене и бекон
Рецепта от: Марк Мориарти
1. Сварете макароните за 3-4 минути във вряща подсолена вода. Прецедете ги.
2. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете в тиган с двойно дъно с малко олио. Щом стане златист, дръпнете от огъня и налейте млякото. Върнете върху котлона, докато млякото заври.
3. В друг дълбок тиган с огнеупорна дръжка разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте в продължение на минута, докато то придобие златист цвят. Добавете прясното мляко с бекона и разбърквайте докато сосът се сгъсти и се образуват балончета по повърхността. Дръпнете от огъня и добавете 100 г настъргано сирене Чедър и настъргания пармезан. Разбъркайте докато сирената се разтопят и сосът стане гладък. Добавете горчицата, кубчето пилешки бульон, лимонов сок, сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Добавете прецедените макарони в соса и разбъркайте. Настържете останалото сирене Чедър отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20 минути.
Продукти
- 200 г макарони
- 100 г бекон
- 20 г масло
- 20 г брашно
- 750 мл прясно мляко
- 150 г бяло или червено сирене Чедър
- 20 г пармезан
- 1 с.л. дижонска горчица
- 1/2 кубче пилешки бульон
- 1/2 лимон, сок
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол