Лазаня с пилешко и гъби
Рецепта от: Марк Мориарти
Една питателна и много вкусна лазаня с печени гъби, пилешко месо, листа кейл и сос Бешамел.
Продукти
- 800 г пилешки гръди, без кожа
- 4 големи гъби портобело
- 1 глава чесън
- 1 връзка кейл
- 90 г масло
- 100 г брашно
- 750 мл прясно мляко
- 150 г настъргано сирене Пармезан или Грюер
- 2 ч.л. горчица
- 1/2 лимон, настъргана кора и сок
- 500 г кондензирана пилешка супа
- 250 г кори за лазаня
Начин на приготвяне:
- 1. Постелете голям лист алуминиево фолио в тава и върху него подредете гъбите с пънчетата нагоре. Между гъбите поставете цялата, небелена глава чесън. Поръсете с малко сол и завийте гъбите и чесъна с фолиото. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 60 минути.
- 2. Извадете гъбите и главата чесън от фолиото. Отрежете пънчетата на гъбите. Нарежете гъбите на резени. По същия начин, на тънки резени, нарежете и пилешкото месо.
- 3. Отстранете дръжките и твърдата жилка на листата кейл. Накъсайте ги на едро.
- 4. За соса Бешамел разтопете маслото в тенджерка и добавете брашното. Бъркайте в продължение на 1 минута. След това добавете прясното мляко и бъркайте енергично, докато сосът се сгъсти и стане лъскав, без бучки. Дръпнете от огъня и добавете настъргания пармезан и кондензираната пилешка супа. Разбъркайте добре. Добавете горчицата, фино настърганата кора и сока на лимона. Изтискайте вътрешността на печената глава чесън и разбъркайте отново.
- 5. На дъното на дълбока тавичка подредете един слой кори за лазаня. Върху тях подредете резени гъби, а върху тях - плътно резени пилешко. Поръсете листа кейл и залейте с половината сос Бешамел. След това повторете подредбата - кори, гъби, пилешко месо, кейл и сос. Най-отгоре поръсете с пармезан. Печете лазанята в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути. Оставете лазанята да почине 5 минути и нарежете на парчета.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби