Една питателна и много вкусна лазаня с печени гъби, пилешко месо, листа кейл и сос Бешамел.

Продукти

  • 800 г пилешки гръди, без кожа
  • 4 големи гъби портобело
  • 1 глава чесън
  • 1 връзка кейл
  • 90 г масло
  • 100 г брашно
  • 750 мл прясно мляко
  • 150 г настъргано сирене Пармезан или Грюер
  • 2 ч.л. горчица
  • 1/2 лимон, настъргана кора и сок
  • 500 г кондензирана пилешка супа
  • 250 г кори за лазаня

Начин на приготвяне:

  • 1. Постелете голям лист алуминиево фолио в тава и върху него подредете гъбите с пънчетата нагоре. Между гъбите поставете цялата, небелена глава чесън. Поръсете с малко сол и завийте гъбите и чесъна с фолиото. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 60 минути.
  • 2. Извадете гъбите и главата чесън от фолиото. Отрежете пънчетата на гъбите. Нарежете гъбите на резени. По същия начин, на тънки резени, нарежете и пилешкото месо.
  • 3. Отстранете дръжките и твърдата жилка на листата кейл. Накъсайте ги на едро.
  • 4. За соса Бешамел разтопете маслото в тенджерка и добавете брашното. Бъркайте в продължение на 1 минута. След това добавете прясното мляко и бъркайте енергично, докато сосът се сгъсти и стане лъскав, без бучки.  Дръпнете от огъня и добавете настъргания пармезан и кондензираната пилешка супа. Разбъркайте добре. Добавете горчицата, фино настърганата кора и сока на лимона. Изтискайте вътрешността на печената глава чесън и разбъркайте отново.
  • 5. На дъното на дълбока тавичка подредете един слой кори за лазаня. Върху тях подредете резени гъби, а върху тях - плътно резени пилешко. Поръсете листа кейл и залейте с половината сос Бешамел. След това повторете подредбата - кори, гъби, пилешко месо, кейл и сос. Най-отгоре поръсете с пармезан. Печете лазанята в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути. Оставете лазанята да почине 5 минути и нарежете на парчета.

Свързани рецепти

Виж всички