Бавно печено свинско със зеле и магданозен сос
Рецепта от: Марк Мориарти
1. Загрейте фурната на 200 градуса. Извадете месото от хладилника 30 минути преди готвене.
2. В дълбока тавичка постелете голям лист алуминиево фолио. Поставете месото върху него и залейте с 1 ч.ч. вода. Увийте добре месото и поставете във фурната за 5 минути. След това намалете градусите на 80 и печете 8 часа.
3. Срежете зелката на две половини и ги запържете в загрят тиган (с огнуепорна дръжка) с малко зехтин или олио. Запържете зелето от всички страни. Поръсете със сол и поставете във фурната на 200 градуса за 5 минути. Извадете тигана и покрийте с прозрачно фолио. Оставете настрани за 10 минути.
4. За соса загрейте прясното мляко в касерола до 40 градуса. Добавете щедра щипка сол. В дълбок тиган сипете оцета и оставете да изври. Добавете маслото на кубчета. Щом се разтопи, добавете брашното и го запържете за минута. Добавете горещото мляко на тънка струйка, при непрекъснато разбъркване. Бъркайте докато сосът се сгъсти. Дръпнете от котлона и добавете горчица, кубче пилешки бульон, нарязани каперси и магданоз, и лимонов сок. Разбъркайте.
5. Разрежете всяка половина зеле на по дължина. Поставете една четвъртина зеле в чиния. До него поставете няколко тънки резена месо и ги полейте с магданозен сос.
Продукти
- 1-1.5 кг. свински бут без кост
- 1 глава зеле
- 100 мл ябълков оцет
- 60 г масло
- 60 г брашно
- 500 мл прясно мляко
- 50 г магданоз
- 2 с.л. горчица
- 1/2 кубче пилешки бульон
- шепа каперси
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол