1. Загрейте фурната на 200 градуса. Извадете месото от хладилника 30 минути преди готвене.

2. В дълбока тавичка постелете голям лист алуминиево фолио. Поставете месото върху него и залейте с 1 ч.ч. вода. Увийте добре месото и поставете във фурната за 5 минути. След това намалете градусите на 80 и печете 8 часа.

3. Срежете зелката на две половини и ги запържете в загрят тиган (с огнуепорна дръжка) с малко зехтин или олио. Запържете зелето от всички страни. Поръсете със сол и поставете във фурната на 200 градуса за 5 минути. Извадете тигана и покрийте с прозрачно фолио. Оставете настрани за 10 минути.

4. За соса загрейте прясното мляко в касерола до 40 градуса. Добавете щедра щипка сол. В дълбок тиган сипете оцета и оставете да изври. Добавете маслото на кубчета. Щом се разтопи, добавете брашното и го запържете за минута.  Добавете горещото мляко на тънка струйка, при непрекъснато разбъркване. Бъркайте докато сосът се сгъсти. Дръпнете от котлона и добавете горчица, кубче пилешки бульон, нарязани каперси и магданоз, и лимонов сок. Разбъркайте.

5. Разрежете всяка половина зеле на по дължина. Поставете една четвъртина зеле в чиния. До него поставете няколко тънки резена месо и ги полейте с магданозен сос.

Продукти

  • 1-1.5 кг. свински бут без кост
  • 1 глава зеле
  • 100 мл ябълков оцет
  • 60 г масло
  • 60 г брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 50 г магданоз
  • 2 с.л. горчица
  • 1/2 кубче пилешки бульон
  • шепа каперси
  • лимонов сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички