Питки с кюфтета и яйце
Рецепта от: Марк Мориарти
1. За тестото смесете брашното и захарта, солта и нарязаното на кубчета меко масло в голяма купа. Омесете с помощта на миксер или на ръка. Затоплете прясното мляко не повече от 40 градуса и поръсете върху него сухата мая. Без да спирате миксера, добавете на струйка топлото мляко с маята. Разбийте на по-висока скорост с миксера, около 5 минути. Трябва да се получи гладко и еластично тесто. Оформете тестото на топка и го поставете в добре намазнена купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете на топло да втаса, докато удвои обема си, за около 1 час.
2. Разточете леко тестото върху поръсен с брашно плот, с дебелина 3 см. С рингчета или чаша изрежете кръгчета и ги подредете в поръсена с царевичен грис тава. Оставете хлебчетата да втасат.
3. Загрейте тиган с капак на ниска температура. Поставете хлебчетата в тигана и захлупете. Задушавайте 4-5 мин. След това обърнете хлебчетата, захлупете отново и гответе още 2 минути.
4. За кюфтетата отстранете обвивката на суровата наденица и накъсайте вътрешността в купа. Добавете и свинската кайма, сушения розмарин и щипка сол. Омесете сместа добре. Оформете малки кюфтенца между дланите си. За да ги направите плоски, използвайте чаша за чай. Поставете кюфтетата в загрят тиган и печете по 1 минута от всяка страна.
5. В същия тиган сипете малко олио и поставете рингчета. Във всяко рингче чукнете по 1 яйце. Пържете на ниска температура по 2-3 минути от всяка страна.
6. Разрежете всяка питка на две половини. Върху долната половина поставете едно кюфте, върху него - слайс кашкавал, след това пърженото яйце и още едно кюфте. Поставете капачето на питката. Поднесете сандвичите с кетчуп и горчица.
Продукти
- За тестото:
- 200 г брашно
- 4 г суха мая
- 140 г прясно мляко
- 25 г разтопено масло
- 10 г захар
- 3 г сол
- За кюфтетата:
- 100 г свинска кайма
- 50 г сурова свинска наденица
- 5 г сол
- 1 ч.л. сушен розмарин
- Допълнително:
- 4 яйца
- 4 слайса кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол