Палачинки с хрупкав бекон и кленов сироп
Рецепта от: Марк Мориарти
Малки пухкави палачинки с хрупкав бекон и кленов сироп. Подходящи за специална закуска или брънч.
Продукти
- 300 г брашно с набухвател
- 2 ч.л. бакпулвер
- 100 г захар
- 4 яйца
- 360 прясно мляко
- 8 слайса шарен бекон
- 50 мл кленов сироп
Начин на приготвяне:
- 1. За сместа за палачинки отделете жълтъците от белтъците.
- 2. В купа смесете брашното, бакпулвера, 50 г захар, отделените жълтъци и прясното мляко. Разбъркайте до хомогенност.
- 3. В друга купа разбийте белтъците. Щом образуват пяна, добавете малко по малко останалите 50 г захар. Разбивайте до получаването на твърд сняг.
- 4. Добавете разбитите белтъци към сместа с брашното и разбъркайте внимателно, за да запазите въздушността.
- 5. Намажете вътрешната страна на 2-3 рингчета с мазнина и ги поставете в тиган, загрят на умерен огън. Напълнете рингчетата до половината със смес за палачинки. Захлупете капак и печете 3 минути. Обърнете палачинките и печете още 3 минути. Продължете до изчерпване на сместа за палачинки.
- 6. В същия тиган подредете слайсовете бекон и ги запечете до хрупкавост от двете страни.
- 7. Сервирайте палачинките с хрупкав бекон върху тях. Полейте с кленов сироп.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Козуначено руло
Рецепти Надия Хюсеин
Шоколадов соден хляб
Рецепти Силвия Колока
Селски пай със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Сандвичи с авокадо мус
Рецепти Надия Хюсеин
Понички с конфитюр
Рецепти Надия Хюсеин
Уелски кексчета със семена резене и кули от боровинки
Рецепти Надия Хюсеин
Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананас
Рецепти Надия Хюсеин
Охлювчета с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени рула с орехи и мармалад