Предаване: В кухнята на шеф Марк МориартиГледайте в: Събота 22 януари от 10:00 | Събота 22 януари от 10:30

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа сипете брашното, солта и захарт и разбъркайте с помощта на миксер, с приставка за тесто.

2. Затоплете млякото до 40 градуса и добавете сухата мая. Добавете сместа към брашното и разбъркайте . След това добавете яйцата едно по едно, без да спирате разбиването. Разбърквайте в продължение на 5 минути. Накрая добавете маслото със стайна температура и разбивайте 10 миунти, докато тестото стане гладко и еластично.

3. Прехвърлете тестото в намазнена купа, покрийте с прозрачно фолио и го оставете да втаса, докато удвои обема си.

4. За чесновото масло сипете маслото в купа и настържете фино скилидките чесън .Добавете настърган пармезан и нарязан магданоз .Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре .Оформете 8 топчета.

5. Върху набрашнен плот разточето тестото под формата на руло. Нарежете го на 8 равни части. Във всяко парче тесто поставете по 1 топка чесново масло и я завийте добре в тестото. Оформете гладка топка. Подредете топките плътно една до друга в предварително намаслена форма за хляб и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да втаса за 3 минути.

6. Разбийте яйце със сметана и намажете тестото отгоре. Печете хляба в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути. След като извадите изпечения хляб намажете с разтопено масло и поръсете с морска сол, ситно нарязан див лук и листенца мащерка.

Продукти

  • 400 г брашно
  • 40 г захар
  • 5 г сол
  • 100 мл прясно мляко
  • 1 пакетче суха мая
  • 4 яйца
  • 100 г масло

 

За чесновото масло:

  • 100 г масло
  • 6 скилидки чесън
  • 20 г настърган пармезан
  • 3 с.л. нарязан магданоз
  • сол и черен пипер

 

Допълнително:

  • 1 яйце
  • 1 с.л. течна сметана
  • див лук
  • мащерка
  • морска сол
  • разтопено масло

Свързани рецепти