Всеки, който обича да готви, трябва да може да приготвя класически френски омлет. Научете се как!

Продукти

  • 3 големи яйца
  • 2 с.л. течна животинска сметана
  • бучка масло
  • сол

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбийте яйцата и сметаната в купа.
  • 2. Разтопете маслото в загрят тиган, без да става кафяво на цвят. Изсипете яйцата в тигана и започнете да разбърквате енергично с шпатула в подължение на 30 секунди.
  • 3. Отлепете краищата на яйцата с шпатула и изчакайте яйцата да се стегнат отгоре. Наклонете тигана в една посока, за да сепридвижат суровите яйца в нея.
  • 4. Щом омлета е готов отдолу, започнете да го навивате като килим. Накрая ще се задържат по-течните, още сурови яйца. Наклонете тигана в една посока и го чукнете, за да излезе края на омлета отвън. Прехвърлете в чиния, като незавитата част на омлета остане отдолу. Подравнете омлета с помощта на две лъжици.

Свързани рецепти

Виж всички