Класически омлет
Рецепта от: Марк Мориарти
Всеки, който обича да готви, трябва да може да приготвя класически френски омлет. Научете се как!
Продукти
- 3 големи яйца
- 2 с.л. течна животинска сметана
- бучка масло
- сол
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте яйцата и сметаната в купа.
- 2. Разтопете маслото в загрят тиган, без да става кафяво на цвят. Изсипете яйцата в тигана и започнете да разбърквате енергично с шпатула в подължение на 30 секунди.
- 3. Отлепете краищата на яйцата с шпатула и изчакайте яйцата да се стегнат отгоре. Наклонете тигана в една посока, за да сепридвижат суровите яйца в нея.
- 4. Щом омлета е готов отдолу, започнете да го навивате като килим. Накрая ще се задържат по-течните, още сурови яйца. Наклонете тигана в една посока и го чукнете, за да излезе края на омлета отвън. Прехвърлете в чиния, като незавитата част на омлета остане отдолу. Подравнете омлета с помощта на две лъжици.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Пушена шакшука със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пърженица с печени чушки
Рецепти Стоян и Лора
Яйчена салата
Рецепти Стоян и Лора
Яйца с винен сос
Рецепти Лиса Фокнър
Царевични палачинки в стил Сидни
Рецепти Джон Тород
Яйца по турски с хляб роти
Рецепти Адам Лайо
Тост с кая, полусварени яйца и хайнанско кафе
Рецепти Ейнсли Хариът
Яйца по мексикански с пико де гайо
Рецепти Стоян и Лора
Бъркани яйца със саздърма
Рецепти Марк Мориарти
Шакшука с чоризо