Шакшука с чоризо
Рецепта от: Марк Мориарти
1. Загрейте 2-3 с.л. олио в голям тиган с двойно дъно и огнеупорнад ръжка. В него запържете нарязаните на ситно лук и чесън заедно с щипка сол, докато омекнат.
2. Нарежете наденицата чоризо на малки кубчета и запържете и тях, на по-силен огън.
3. Добавете нарязаните домати от консерва, както и нарязаните на едро печени чушки. Разбъркайте и оставете соса да къкри 15 минути.
4. Оформете 4 гнезда в соса и във всяко чукнете по 1 яйце. Пържете 2 минути. След това поставете тигана в предварително загрята фурна на 200 градуса под грила за още 1 минута. След изваждане поръсете шакшуката със сол и финон астъргана лимонова кора.
5. Отрежете две дебели филии хляб и ги запечете в добре загрят грил-тиган, от двете страни.
6. За хумуса сложете в блендер прецедения нахут от консерва, сусамовото олио, пастата хариса и лимоновия сок. Добавете сол и пасирайте до гладкост.
7. Намажете препечените филии хляб с хумус и поднесете с топлата шакшука с чоризо.
Продукти
- 4 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
- 1 скилидка чесън
- 1/2 глава лук
- 50 г наденица чоризо
- 2 консерви нарязани домати
- 4 бр. печени чушки
- 400 г нахут от консерва
- 100 мл сусамово олио
- сол
- лимонов сок
- 1 с.л. паста хариса
- 2 филии хляб с квас
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол