Риба с билкова коричка, зелен боб и сос
Рецепта от: Марк Мориарти
1. Поставете филето в голяма чиния и го поръсете с едра морска сол. Поставете в хладилник за 30 минути.
2. За коричката начупете хляба и го сложете в блендер или кухненски робот .Добавете стръковете див лук и магданоз. Смелете Добавете настъргания пармезан и лимоновата кора, овкусете със сол и черен пипер. Смелете отново.
3. Подсушете добре рибата и я поставете в тавичка, постлана с хартия за печене. Изсипете сместа от хляб и подправки върху нея и хубаво я покрийте, като притискате.Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
4. Сипете вода в тенджерка, добавете щипка захар и щипка сол и оставете да заври. Добавете предварително почистения и разрязан на поливнки зелен боб и гответе 4 минути. Прецедете.
5. В загрят сух тиган запечете филираните бадеми до бледокафяво. Добавете маслото и оставете да се разтопи докато придобие кафяв цвят. Добавете зеления фасул и сотирайте за кратко. Дръпнете от огъня.
6. За соса Холандез чукнете сложете жълтъците, оцета и лимоновия сок в стъклена купа и ги разбийте на водна баня докато удвоят обема си, а цветтът им стане бледожълт. Дръпнете от огъня и добавете на тънка струйка топлото разтопено масло, като разбърквате енергично, докато сосът се сгъсти и придобие консистенцията на емулсия.
7. Нарежете рибата с билкова коричка на парчета и сервирайте с гарнитура от сотиран зелен боб с филирани бадеми и сос Холандез.
Продукти
- 800 г филе треска или друга бяла риба
- 5 г едра морска сол
- 50 г магданоз
- 50 г див лук
- 100 г настърган пармезан
- 200 г стар бял хляб
- 1/2 лимон, настъргана кора
- За зеления фасул:
- 200 г зелен фасул
- 50 г филирани бадеми
- 30 г масло
- За соса Холандез:
- 2 жълтъка
- 2 с.л. бял винен оцет
- 2 с.л. лимонов сок
- сол
- 300 г разтопено масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне