Спагети с морски дарове, чесън и чили
Рецепта от: Марк Мориарти
Бърза рецепта за паста с морски дарове - миди, скариди и рачешко месо.
Продукти
- 300 г спагети
- 100 г рачешко месо
- 100 г черни миди
- 100 г скариди
- 4 скилидки чесън
- 1 червена люта чушка
- голяма шепа магданоз
- 100 г сирене Пармезан
- 1 лимон, сок
- зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете спагетите според указанията на пакета.
- 2. В голям и дълбок тиган сипете зехтин - да покрие дъното. Щом се загрее, добавете нарязаните на ситно скилидки чесън и люта чушка и ги запържете за 2 минути. Добавете предварително добре измитите под течаща вода миди с черупките (само неотворените) и предварително обелените скариди. Овкусете със сол и разбъркайте. Добавете прецедените сварени спагети, както и 2-3 черпака от водата от варенето. Разбъркайте.
- 3. Добавете рачешкото месо, нарязания магданоз, лимоновия сок и настъргания пармезан. Разбъркайте и изчакайте сосът да се посгъсти. Накрая поръсете с тънка струйка зехтин и сол.
- 4. Сервирайте веднага.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Микела Киапа
Прясна паста с шафран с миди и скариди
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Пати Джинич
Енчилади със скариди и доматен сос
Рецепти Джейми Оливър
Миди Сен-Жак с картофено пюре
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Донал Скиан
Паста със скариди пил пил
Рецепти Люк Нгуен
Бейби миди с оризови стъклени нудли
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди