1. Сварете спагетите според указанията на пакета.

2. В голям и дълбок тиган сипете зехтин - дапокрие дъното. Щом се загрее, добавете нарязаните наситно скилидки чесън и люта чушка и ги запържете за 2 минути. Добавете предварително добре измитите под течаща вода миди с черупките (само неотворените) и предварително обелените скариди. Овкусете със сол и разбъркайте. Добавете прецедените сварени спагети, както и 2-3 черпака от водата от варенето. Разбъркайте.

3. Добавете рачешкото месо, нарязания магданоз, лимоновия сок и настъргания пармезан. Разбъркайте и изчакайте сосът да се посгъсти. Накрая поръсете с тънка струйка зехтин и сол.

4. Сервирайте веднага.

Продукти

  • 300 г спагети
  • 100 г рачешко месо
  • 100 г черни миди
  • 100 г скариди
  • 4 скилидки чесън
  • 1 червена люта чушка
  • голяма шепа магданоз
  • 100 г сирене Пармезан
  • 1 лимон, сок
  • зехтин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички