Спагети с морски дарове, чесън и чили
Рецепта от: Марк Мориарти
1. Сварете спагетите според указанията на пакета.
2. В голям и дълбок тиган сипете зехтин - дапокрие дъното. Щом се загрее, добавете нарязаните наситно скилидки чесън и люта чушка и ги запържете за 2 минути. Добавете предварително добре измитите под течаща вода миди с черупките (само неотворените) и предварително обелените скариди. Овкусете със сол и разбъркайте. Добавете прецедените сварени спагети, както и 2-3 черпака от водата от варенето. Разбъркайте.
3. Добавете рачешкото месо, нарязания магданоз, лимоновия сок и настъргания пармезан. Разбъркайте и изчакайте сосът да се посгъсти. Накрая поръсете с тънка струйка зехтин и сол.
4. Сервирайте веднага.
Продукти
- 300 г спагети
- 100 г рачешко месо
- 100 г черни миди
- 100 г скариди
- 4 скилидки чесън
- 1 червена люта чушка
- голяма шепа магданоз
- 100 г сирене Пармезан
- 1 лимон, сок
- зехтин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол