Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепта от: Ейнсли Хариът
В тази рецепта стридите се панират в брашно, яйца и галета и се пържат. Сервират се в половин черупка, върху канапе от бързо мариновани нарязани на тънко краставици.
Продукти
- 1 краставица
- ¼ ч.ч. захар
- ¼ ч.ч. бял винен оцет
- 2 щипки сол
- 1 стрък копър
- ¼ ч.ч. зехтин
- 2-3 скилидки чесън
- 2 червени люти чушки
- ½ връзка пресен лук
- 12 стриди
- 1 ч.ч. брашно
- 2 яйца
- ½ ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.ч. галета
- олио за пържене
- 1 лайм
Начин на приготвяне:
- 1. За маринованата краставица обелете краставицата, а след това с помощта на белачката оформете дълги ленти от нея. В купа смесете оцета със захарта и разбъркайте добре, докато захарта се разтопи. Добавете сол и нарязан на едро копър и разбъркайте. Поставее лентите краставици в сместа и разбъркайте добре. Оставете настрани.
- 2. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Нарежете пресния лук на тънки кръгчета, а лютите чушки – на тънки резени, под диагонал. Запържете чесъна, лука и лютите чушки в загрят тиган със зехтин, за 2-3 минути, до хрупкавост. Пресипете ги в чиния, постлана с кухненска хартия.
- 3. В купа разбийте яйцата с прясното мляко. В една дълбока чиния сипете брашното, а в друга – галетата. Оваляйте стридите първо в брашно, след това в яйца и накрая в галета. Пържете стридите до златисто в загрято до 180 градуса олио (2 пръста) в дълбок съд.
- 4. Подредете черупките на стридите в голяма чиния. По средата на чинията сложете резени лайм и зелени стръкове пресен лук. Разпределете маринованата краставица в черупките. След това поставете по 1 панирана стрида в черупка. Поръсете с хрупкавите чесън, лук и люти чушки.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Люк Нгуен
Бейби миди с оризови стъклени нудли
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски
Рецепти Джъстин Скофийлд
Кралски скариди на скара с чеснов хляб
Рецепти Хера Те Курапа
Чаудър с морски дарове и кокосова сметана