Морски дарове със сметана и пастис
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Морските дарове - скариди, черни и бели миди - се задушават с лук, чесън, фенел и пастис. След това бульонът се прецежда и се сгъстява със сметана. Ястието се поднася със запечени в грил-тиган марули и аспержи.
Продукти
- 1 кг черни миди
- 500 г пясъчни миди
- 2 глави лук шалот
- 1 резене
- 3 скилидки чесън
- 50 мл Пастис
- 1 лимон
- 300 г миди Донакс (сърцевидки)
- 300 г големи скариди
- 4 с.л. заквасена сметана
- магданоз, див лук, керевиз
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете с четка черупките на черните миди (ползвайте само напълно затворени миди) и отстранете мустаците им. След това ги измийте добре под течаща вода. Измийте и другите два вида миди. Почистете скаридите, като първо отстраните главите им, след това обелите черупките им и накрая отстраните централната им вена.
- 2. Обелете и нарежете на ситно лука и чесън. Резенето също нарежете на ситно.
- 3. Сипете 2-3 с.л. зехтин в дълбок тиган и го загрейте. Добавете нарязаните лук, чесън и резене и ги задушете до омекване. Добавете трите вида миди и залейте с пастис. Разклатете енергично тигана и го захлупете. Гответе няколко минути, докато мидите се отворят.
- 4. Дръпнете от огъня и прецедете мидите през гевгир, като запазите бульона. Извадете мидите от черупките им и върнете задушените лук, чесън и резене в тигана. Добавете отделения бульон и овкусете със сол и черен пипер. Ггответе на слаб огън, докато той се редуцира. Върнете обелените миди в тигана, добавете лимонов сок и добавете скаридите. Гответе 1 минута или докато скаридите порозовеят. Накрая добавете сметаната и разклатете добре. Поръсете с нарязани на ситно магданоз, див лук, керевиз.
- 5. Поднесете морските дарове с гарнитура от варени аспержи или салата от маруля.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Ейнсли Хариът
Спагети с миди
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски
Рецепти Джъстин Скофийлд
Кралски скариди на скара с чеснов хляб
Рецепти Хера Те Курапа
Чаудър с морски дарове и кокосова сметана