• Смореброд хапкиРецепти
    Смореброд хапки

    Опитайте тази лесна, но много вкусна и ефектна рецепта за датски солени хапки!

  • Солени гофрети със сьомгаРецепти
    Солени гофрети със сьомга

    Тези солени гофрети със сьомга, скариди и мус от сьомга са идеални за лек обяд или предястие.

  • Умай скаридиРецепти
    Умай скариди

    Това е традиционно ястие с прясна морска храна от Саравак, Източна Малайзия. Специалитетът на хората от народност меланау наподобява севичето, и тук лимоновият сок се използва за да "сготви" леко прес...

  • Черно ризото с просеко, скариди и лаймРецепти
    Черно ризото с просеко, скариди и лайм

    Това е рецепта за черно ризото. То се сервира върху кралски скариди, "сготвени" в лимонов сок, а поставените върху ориза топки бурата се топят от топлината му.

  • Чап чойРецепти
    Чап чой

    Това ястие представя основен кулинарен метод на приготвяне на храна в китайската кухня. Всички съставки се запържват поотделно в уок за кратко, а след това се приготвя сос, сгъстен с нишесте, в който...

  • Скариди със зелен чайРецепти
    Скариди със зелен чай

    Ако разполагате с много пресни речни скариди, пригответе ги по тази китайска рецепта - със зелен чай, белтък и малко нишесте.

  • Къри със скариди и миди "Сен-Жак"Рецепти
    Къри със скариди и миди "Сен-Жак"

    Сосът за това къри може да бъде приготвен предварително без да се добавят скаридите, мидите и кокосовото мляко. Притоплете го и добавете морките дарове. Сервирайте с варен на пара ориз.

  • Стир-фрай със скариди и лимонена треваРецепти
    Стир-фрай със скариди и лимонена трева

    В тази вдъхновена от азиатската кухня рецепта скаридите се запържват за кратко заедно с предварително приготвената паста с лимонена трева. Сервират се веднага с топъл сварен на пара жасминов ориз.