Миди Сен-Жак с картофено пюре

Миди Сен-Жак с картофено пюре

Начин на приготвяне:

1. За картофеното пюре обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки. Сварете ги в тенджера с подсолена вода за 15-20 минути. Прецедете ги и ги оставете захлупени за 5-10 минути. След това ги намачкайте с помощта на преса, добавете малка бучка масло и налейте прясното мляко. Бъркайте до гладкост. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
2. Разтворете мидите, като промушите острието на нож от единия до другия край. Разтворете внимателно, като отваряте плоската черупка, т.е. тази, която е само капак. Внимателно освободете месото на мидата с помощта на нож. Върху всяка мида направете повърхностни разрези в двете посоки, да се получи решетка.
3. Загрейте тиган. Сипете 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на кубчета бекон, до златисто. Избутайте го встрани и пуснете целите листа салвия в мазнината докато станат хрупкави. Добавете малка бучка масло.
4. Поръсете мидите със сол и черен пипер и ги пуснете в тигана, с разрязаната страна надолу.Гответе 2 минути, след това обърнете мидите и гответе още 30 секунди, като ги полеете с лимонов сок и ги облеете с мазнината от тигана.
5. Сервирайте мидите върху картофено пюре. Гарнирайте с кубчета бекон и хрупкави листа салвия.

За повече рецепти посетете http://www.jamieoliver.com

Продукти

  • 6 миди Сен Жак
  • 60 г пушен бекон
  • сол и черен пипер
  • 2 бучки масло
  • 400 г картофи
  • 75 мл прясно мляко
  • зехтин
  • 4 стръка салвия
  • 0.5 лимон
  • сок

Свързани рецепти