Миди Сен-Жак с картофено пюре
Рецепта от: Джейми Оливър
Една бърза, лесна и много вкусна рецепта. Мидите се задушавата за кратко заедно с хрупкав бекон и се поднасят върху гладко картофено пюре.
Продукти
- 6 миди Сен Жак 60 г пушен бекон сол и черен пипер 2 бучки масло 400 г картофи 75 мл прясно мляко зехтин 4 стръка салвия 0.5 лимон сок
Начин на приготвяне:
- 1. За картофеното пюре обелете картофите и ги нарежете на четвъртинки. Сварете ги в тенджера с подсолена вода за 15-20 минути. Прецедете ги и ги оставете захлупени за 5-10 минути. След това ги намачкайте с помощта на преса, добавете малка бучка масло и налейте прясното мляко. Бъркайте до гладкост. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
- 2. Разтворете мидите, като промушите острието на нож от единия до другия край. Разтворете внимателно, като отваряте плоската черупка, т.е. тази, която е само капак. Внимателно освободете месото на мидата с помощта на нож. Върху всяка мида направете повърхностни разрези в двете посоки, да се получи решетка.
- 3. Загрейте тиган. Сипете 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на кубчета бекон, до златисто. Избутайте го встрани и пуснете целите листа салвия в мазнината докато станат хрупкави. Добавете малка бучка масло.
- 4. Поръсете мидите със сол и черен пипер и ги пуснете в тигана, с разрязаната страна надолу.Гответе 2 минути, след това обърнете мидите и гответе още 30 секунди, като ги полеете с лимонов сок и ги облеете с мазнината от тигана.
- 5. Сервирайте мидите върху картофено пюре. Гарнирайте с кубчета бекон и хрупкави листа салвия.
- За повече рецепти посетете http://www.jamieoliver.com
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Ейнсли Хариът
Спагети с миди
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Джъстин Скофийлд
Кралски скариди на скара с чеснов хляб
Рецепти Донал Скиан
Лангустини по ирландски
Рецепти Донал Скиан
Сандвичи с месо от омар
Рецепти По Линг Йоу
Ло мейн с абалони и морски таралеж
Рецепти Стоян и Лора
Паста със скариди