Хера Те Курапа

Хера Те Курапа

Хера е родена в Роторуа в голямо маорско семейство, което притежава ферма за стриди. Хера израства, гледайки майка си Патрисия, която готви за много хора по време на събиранията в Марае.

„Идвам от семейство на много добри готвачи и имам късмета да съм дарена с чуствително небце“, споделя Хера. „Аз съм най-малката от пет деца, но всички можем да готвим. Докато израствахме, родителите ни ни казваха, че ако не се научим да готвим, ще умрем от глад, както и винаги да готвим с любов.“

Предавайки наследството от родителите си, Хера е научила децата си да готвят и често в семейството готвят всички заедно.

Хера е известна с участието си в новозеландското телевизионно кулинарно състезание „My Kitchen Rules“ през 2017 г. Сега тя има собствено кулинарно предаване „Лесни ястия с Хера“ (“Easy Eats”), създадено в Maori TV, в което представя изискана храна, която всеки може да приготви у дома.

„За мен предаването ми е сбъдване на мечта“, казва Хера. „Да мога да готвя пред камера прави всичко много по-специално. Невероятна щастливка съм, защото след 60 години внуците ми ще могат да ме гледат как правя нещо, което обичам!“

Според Хера всеки готвач има нужда от помощник. За нея човекът, на когото винаги може да разчита, е съпругът и.

Хера живее със съпруга си и двете си деца в Хамилтън.