Пилешка супа с нудли
Рецепта от: Марк Мориарти

Насладете се на тази вкусна и бърза пилешка супа! Накъсано пилешко месо, зеленчуци, ароматни подправки и нежни нудли, обгърнати в пилешки бульон.
Продукти
- 400 г печено или сварено пилешко месо
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1 ч.л. смляна смес от 5 подправки
- ½ зелка
- 1 връзка пресен лук
- 1 литър пилешки бульон
- 12 големи гъби печурки
- 3 с.л. соев сос
- шепа кориандър
- 200 г пшенични нудли
- 4 с.л. чили олио
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете 1-2 с.л. олио в тенджера и в него запържете нарязания на тънки филийки чесън и настъргания джинджифил до омекване. Добавете нарязаното на тънки ивици зеле и нарязаните гъби. Овкусете със сол, черен пипер и смес от 5 подправки. Добавете бульона и оставете да заври.
- 2. Варете докато бульонът се редуцира до 1/3. Начупете нудлите и ги добавете. Варете 10 минути.
- 3. Накъсайте пилешкото месо на тънки парченца и ги добавете в супата. Добавете соевия сос и нарязаната на ситно зелена част на пресния лук. Разбъркайте добре.
- 4. Сервирайте горещата пилешка супа с нудли в купички. Поръсете с тънко нарязан пресен лук, листа кориандър и малко чили олио.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби