Пилешка супа с нудли

Насладете се на тази вкусна и бърза пилешка супа! Накъсано пилешко месо, зеленчуци, ароматни подправки и нежни нудли, обгърнати в пилешки бульон.

Продукти

  • 400 г печено или сварено пилешко месо
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. смляна смес от 5 подправки
  • ½ зелка
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 литър пилешки бульон
  • 12 големи гъби печурки
  • 3 с.л. соев сос
  • шепа кориандър
  • 200 г пшенични нудли
  • 4 с.л. чили олио

Начин на приготвяне:

  • 1. Сипете 1-2 с.л. олио в тенджера и в него запържете нарязания на тънки филийки чесън и настъргания джинджифил до омекване. Добавете нарязаното на тънки ивици зеле и нарязаните гъби. Овкусете със сол, черен пипер и смес от 5 подправки. Добавете бульона и оставете да заври.
  • 2. Варете докато бульонът се редуцира до 1/3. Начупете нудлите и ги добавете. Варете 10 минути.
  • 3. Накъсайте пилешкото месо на тънки парченца и ги добавете в супата. Добавете соевия сос и нарязаната на ситно зелена част на пресния лук. Разбъркайте добре.
  • 4. Сервирайте горещата пилешка супа с нудли в купички. Поръсете с тънко нарязан пресен лук, листа кориандър и малко чили олио.

Свързани рецепти

Виж всички