Пържен морски дявол
Рецепта от: Марк Мориарти
1. Сипете 200 мл вода заедно със солта в тенджерка и затоплете докато солта се разтопи.
2. В купа сипете 800 мл студена вода и към нея добавете топлата вода с разтворената сол. Поставете парчето риба във водата и оставете за 18 минути.
3. Подсушете рибата добре. Разтворете меда в 20 мл топла вода и намажете рибата със сместа, с помощта на четка.
4. Загрейте тиган с олио и щом се загрее, поставете рибата в него. Пържете 3 минути и обърнете рибата. Добавете маслото и щом се разтопи, започнете да обливате рибата с него, като движите парчето риба. Пържете 3 минути от тази страна, като контролирате температурата. Поръсете със сол и извадете рибата. Оставете я да почине 5 минути.
5. Сервирайте пържената риба с резен лимон.
Продукти
- 100 г морска сол
- 1 литър студена вода
- 300 г филе морски дявол
- 20 г мед
- олио
- 20 г масло
- лимон
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол