Пържен морски дявол
Рецепта от: Марк Мориарти
Рецептата представя кулинарна техника за правилно пържене на риба.
Продукти
- 100 г морска сол
- 1 литър студена вода
- 300 г филе морски дявол
- 20 г мед
- олио
- 20 г масло
- лимон
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете 200 мл вода заедно със солта в тенджерка и затоплете докато солта се разтопи.
- 2. В купа сипете 800 мл студена вода и към нея добавете топлата вода с разтворената сол. Поставете парчето риба във водата и оставете за 18 минути.
- 3. Подсушете рибата добре. Разтворете меда в 20 мл топла вода и намажете рибата със сместа, с помощта на четка.
- 4. Загрейте тиган с олио и щом се загрее, поставете рибата в него. Пържете 3 минути и обърнете рибата. Добавете маслото и щом се разтопи, започнете да обливате рибата с него, като движите парчето риба. Пържете 3 минути от тази страна, като контролирате температурата. Поръсете със сол и извадете рибата. Оставете я да почине 5 минути.
- 5. Сервирайте пържената риба с резен лимон.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Давид Скоко
Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тартин с аншоа и краставица
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове