Начин на приготвяне:
1. Сипете 200 мл вода заедно със солта в тенджерка и затоплете докато солта се разтопи.
2. В купа сипете 800 мл студена вода и към нея добавете топлата вода с разтворената сол. Поставете парчето риба във водата и оставете за 18 минути.
3. Подсушете рибата добре. Разтворете меда в 20 мл топла вода и намажете рибата със сместа, с помощта на четка.
4. Загрейте тиган с олио и щом се загрее, поставете рибата в него. Пържете 3 минути и обърнете рибата. Добавете маслото и щом се разтопи, започнете да обливате рибата с него, като движите парчето риба. Пържете 3 минути от тази страна, като контролирате температурата. Поръсете със сол и извадете рибата. Оставете я да почине 5 минути.
5. Сервирайте пържената риба с резен лимон.
Продукти
- 100 г морска сол
- 1 литър студена вода
- 300 г филе морски дявол
- 20 г мед
- олио
- 20 г масло
- лимон