Рецептата представя кулинарна техника за правилно пържене на риба.

Продукти

  • 100 г морска сол
  • 1 литър студена вода
  • 300 г филе морски дявол
  • 20 г мед
  • олио
  • 20 г масло
  • лимон

Начин на приготвяне:

  • 1. Сипете 200 мл вода заедно със солта в тенджерка и затоплете докато солта се разтопи.
  • 2. В купа сипете 800 мл студена вода и към нея добавете топлата вода с разтворената сол. Поставете парчето риба във водата и оставете за 18 минути.
  • 3. Подсушете рибата добре. Разтворете меда в 20 мл топла вода и намажете рибата със сместа, с помощта на четка.
  • 4. Загрейте тиган с олио и щом се загрее, поставете рибата в него. Пържете 3 минути и обърнете рибата. Добавете маслото и щом се разтопи, започнете да обливате рибата с него, като движите парчето риба. Пържете 3 минути от тази страна, като контролирате температурата. Поръсете със сол и извадете рибата. Оставете я да почине 5 минути.
  • 5. Сервирайте пържената риба с резен лимон.

Свързани рецепти

Виж всички