Хрупкави пържени пилешки крилца, пикантен сос и вкусен дип за топене - перфектно удоволствие за двама.

Продукти

  • 12 бр. пилешки крилца
  • 4 с.л. царевично нишесте
  • 30 г масло
  • 4 с.л. лют сос
  • 1 с.л. сос Табаско
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • 4 с.л. заквасена сметана
  • 10 г синьо сирене
  • ½ лимон
  • 2 стъбла селъри
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

  • 1. Разделете крилцата на две – основна част и връхчетата. Сложете ги в купа и ги поръсете с 4 с.л. царевично нишесте и щедра щипка сол. Разбъркайте добре, така че крилцата да се овалят добре. Подредете ги в таа и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
  • 2. В касерола смесете маслото, нарязано на кубчета, двата вида сос, оцета и царевичното нишесте. Разбъркайте докато сместа стане гладка и заври. Дръпнете от огъня.
  • 3. За дипа сипете заквасената сметана в купичка и добавете натрошеното синьо сирене. Изтискайте лимоновия сок и разбъркайте добре.
  • 4. Сипете 3 пръста олио в дълбок тиган и го загрейте до 180 градуса. Изпържете пилешките крилца на порции, за 7-8 минути, до златисто.
  • 5. Поставете пържените крилца в купа и ги залейте със соса. Разбъркайте добре. Пресипете в дълбока чиния за сервиране. Поднесете с дип от сирене и нарязани стъбла от селъри.

Свързани рецепти

Виж всички