Пилешки крилца със сос Бъфало и дип със синьо сирене
Рецепта от: Марк Мориарти
Хрупкави пържени пилешки крилца, пикантен сос и вкусен дип за топене - перфектно удоволствие за двама.
Продукти
- 12 бр. пилешки крилца
- 4 с.л. царевично нишесте
- 30 г масло
- 4 с.л. лют сос
- 1 с.л. сос Табаско
- 1 с.л. бял винен оцет
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. царевично нишесте
- 4 с.л. заквасена сметана
- 10 г синьо сирене
- ½ лимон
- 2 стъбла селъри
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- 1. Разделете крилцата на две – основна част и връхчетата. Сложете ги в купа и ги поръсете с 4 с.л. царевично нишесте и щедра щипка сол. Разбъркайте добре, така че крилцата да се овалят добре. Подредете ги в таа и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
- 2. В касерола смесете маслото, нарязано на кубчета, двата вида сос, оцета и царевичното нишесте. Разбъркайте докато сместа стане гладка и заври. Дръпнете от огъня.
- 3. За дипа сипете заквасената сметана в купичка и добавете натрошеното синьо сирене. Изтискайте лимоновия сок и разбъркайте добре.
- 4. Сипете 3 пръста олио в дълбок тиган и го загрейте до 180 градуса. Изпържете пилешките крилца на порции, за 7-8 минути, до златисто.
- 5. Поставете пържените крилца в купа и ги залейте със соса. Разбъркайте добре. Пресипете в дълбока чиния за сервиране. Поднесете с дип от сирене и нарязани стъбла от селъри.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Ейнсли Хариът
Мариновано пилешко с гъби и лук
Рецепти Стоян и Лора
Печено пиле с грейви сос