Поркета
Рецепта от: Марк Мориарти
Това руло от свинско месо, с пълнеж от горчица, филенца аншоа и пресни подправки, се пече до хрупкава коричка и крехка вътрешност. Истински шедьовър!
Продукти
- 2.5 кг свински корем (с кожа, без кости)
- 3 с.л. дижонска горчица
- 1 връзка магданоз
- 3 скилидки чесън
- 1 консерва аншоа
- 2 лимона
- 5 с.л. каперси
- морска сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Обърнете парчето месо с кожата надолу и го поставете върху дъска. С остър нож разрежете между кожата и месото почти до края. Разтворете месото и кожата, като книга и поставете отново върху дъската. Направете решетка от разрези в кожата – първо по дължина, после по ширина.
- 2. Намажете месото с горчица, по цялата повърхност. Подредете филенцата аншоа по цялата повърхност. Разпръснете каперсите равномерно. Накрая разпределете листата магданоз.
- 3. Навийте месото на руло. Щом стигнете до кожата, навивайте още по-стегнато. Завържете рулото с готварски конец по цялата му дължина.
- 4. Поставете в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете обилно с едра морска сол отгоре. Сложете морска сол от двете страни на рулото и хубаво го оваляйте в нея. Печете в предваритебно загрята фурна на 150 градуса 3 и ½ ч. След това увеличете градусите на 240 и печете още 25 минути, за да стане хрупкава кожата.
- 5. Оставете месото да почине 10 минути, отстранете готварския конец и нарежете на филии.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо