Това руло от свинско месо, с пълнеж от горчица, филенца аншоа и пресни подправки, се пече до хрупкава коричка и крехка вътрешност. Истински шедьовър!

Продукти

  • 2.5 кг свински корем (с кожа, без кости)
  • 3 с.л. дижонска горчица
  • 1 връзка магданоз
  • 3 скилидки чесън
  • 1 консерва аншоа
  • 2 лимона
  • 5 с.л. каперси
  • морска сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Обърнете парчето месо с кожата надолу и го поставете върху дъска. С остър нож разрежете между кожата и месото почти до края. Разтворете месото и кожата, като книга и поставете отново върху дъската. Направете решетка от разрези в кожата – първо по дължина, после по ширина.
  • 2. Намажете месото с горчица, по цялата повърхност. Подредете филенцата аншоа по цялата повърхност. Разпръснете каперсите равномерно. Накрая разпределете листата магданоз.
  • 3. Навийте месото на руло. Щом стигнете до кожата, навивайте още по-стегнато. Завържете рулото с готварски конец по цялата му дължина.
  • 4. Поставете в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете обилно с едра морска сол отгоре. Сложете морска сол от двете страни на рулото и хубаво го оваляйте в нея. Печете в предваритебно загрята фурна на 150 градуса 3 и ½ ч. След това увеличете градусите на 240 и печете още 25 минути, за да стане хрупкава кожата.
  • 5. Оставете месото да почине 10 минути, отстранете готварския конец и нарежете на филии.

Свързани рецепти

Виж всички