• Плоски питки с доматена салата и буратаРецепти
    Плоски питки с доматена салата и бурата

    Тестото за тези плоски питки се приготвя лесно и бързо и не се нуждае от втасване. Питките се изпичат направо върху барбекюто, а след това се гарнират със салата от домати, накъсано сирене бурата и фи...

  • Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикотаРецепти
    Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота

    Това е рецепта за изтънчено предястие от италианската кухня. Кошничките се приготвят от разварен ориз, смесен с мастило от сепия и изпечен на тънък лист. А пълнежът е от кремообразна рикота и филенца...

  • Пресни папарделе с кафе, бурата, маслини и аншоаРецепти
    Пресни папарделе с кафе, бурата, маслини и аншоа

    1. За пастата пресейте брашното  и го изсипете върху плота. Добавете семолината и разбъркайте. Оформете кладенче и в него чукнете яйцата и добавете жълтъка. Добавете сол и зехтин и започнете да разбър...

  • Агнешки джолани с аншоаРецепти
    Агнешки джолани с аншоа

    1. Поръсете агнешките джолани с прясно смлян черен пипер от двете страни. 2. Сипете зехтин в тенджера или друг дълбок съд с огнеупорни дръжки и капак и го загрейте. Запечатайте джоланите от двете стр...

  • Фусилини ала ПутанескаРецепти
    Фусилини ала Путанеска

    1. Сварете пастата според указанията на пакета. 2. В голям тиган сипете зехтина и запържете в него нарязания на ситно лук за няколко минути. След това добавете нарязаните на ситно чесън и люти чушки,...

  • Еликсир от аншоаРецепти
    Еликсир от аншоа

    1. Сложете филенцата аншоа в купа със студена вода за 5 минути, за да се обезсолят. След това ги подсушете и отстранете гръбначната кост заедно с опашката. 2. В блендер сипете зехтина, лимоновия сок...

  • Солени каламбрийски понички (zeppole)Рецепти
    Солени каламбрийски понички (zeppole)

    1. Намачкайте сварените и охладени картофи. В купичка сипете прясното мляко и поръсете маята. Разбъркайте и изчакайте 1-2 минути. 2. В голяма купа сипете брашното и поръсете солта. Разбъркайте и офор...

  • Рибен пайРецепти
    Рибен пай

    1. В купа сипете брашното и маята. Добавете щипка сол и 2-3 с.л. зехтин. Бавно сипвайте вода, като омесвате сместа с ръка. Щом се оформи топка, извадете я върху набрашнен плот и омесете гладко и еласт...