Паеля с морски дарове
Рецепта от: Марк Мориарти
Паеля с миди, скариди, калмари и наденица, приготвена в чугунена тенджера върху котлона. Ароматно, вкусно и удовлетворяващо!
Продукти
- 50 мл зехтин
- 4 скилидки месън
- 20 г пикантна наденица ндуя (собрасада или чоризо)
- 3 с.л. пушен червен пипер
- 1 малка консерва аншоа
- 250 г ориз за паеля
- 300 мл бяло вино
- 1.5 литър пилешки бульон
- щипка шафран
- 100 г пясъчни миди
- 200 г черни миди
- 200 г едри скариди
- 100 г калмари
- лимон
- магданоз
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте зехтина в тенджера с двойно дъно и запържете в него до златисто кафяво нарязаните на тънки филийки скилидки чесън, на умерен огън. Добавете нарязаната на парчета пикантна наденица ндуя или я заменете с наденица собрасада или чоризо. Запържете за минута. Добавете целите мариновани филенца аншоа и разбъркайте, докато те започнат да се разтопяват.
- 2. Сипете ориза и запържете за минута. Добавете бялото вино и оставете да изври почти изцяло. Добавете бульона и щипката шафран. Гответе 8-10 минути, като на всяка минута разтръсквате тенджерата.
- 3. Нарежете предварително почистените калмари на тънки кръгчета. Нарежете и пипалата на малки парчета. Обелете скаридите. Измийте добре под течаща студена вода двата вида миди. подредете морските дарове върху набъбналия ориз. Захлупете тенджерата и гответе 3 минути.
- 4. Щом паелята е готова, поръсете с листа магданоз и резени лимон. Сервирайте направо в тенджерата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол
Рецепти Нико Рейнолдс
Скариди с манго и кървавица на скара