Паеля с морски дарове
Рецепта от: Марк Мориарти
1. Загрейте зехтина в тенджера с двойно дъно и запържете в него до златисто кафяво нарязаните на тънки филийки скилидки чесън, на умерен огън. Добавете нарязаната на парчета пикантна наденица ндуя или я заменете с наденица собрасада или чоризо. Запържете за минута. Добавете целите мариновани филенца аншоа и разбъркайте, докато те започнат да се разтопяват.
2. Сипете ориза и запържете за минута. Добавете бялото вино и оставете да изври почти изцяло. Добавете бульона и щипката шафран. Гответе 8-10 минути, като на всяка минута разтръсквате тенджерата.
3. Нарежете предварително почистените калмари на тънки кръгчета. Нарежете и пипалата на малки парчета. Обелете скаридите. Измийте добре под течаща студена вода двата вида миди. подредете морските дарове върху набъбналия ориз. Захлупете тенджерата и гответе 3 минути.
4. Щом паелята е готова, поръсете с листа магданоз и резени лимон. Сервирайте направо в тенджерата.
Продукти
- 50 мл зехтин
- 4 скилидки месън
- 20 г пикантна наденица ндуя (собрасада или чоризо)
- 3 с.л. пушен червен пипер
- 1 малка консерва аншоа
- 250 г ориз за паеля
- 300 мл бяло вино
- 1.5 литър пилешки бульон
- щипка шафран
- 100 г пясъчни миди
- 200 г черни миди
- 200 г едри скариди
- 100 г калмари
- лимон
- магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол