Пиле Киев
Рецепта от: Марк Мориарти
1. За овкусеното масло сложете нарязаното на кубчета масло в купаи добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз, както и настъргания пармезан. Добавете щипка сол и разбъркайте много добре всичко. Прехвърлете в пликче.
2. Почистете пилешките гърди от ципи. Разрежете всяко парче по хоризонтал, но не докрая, колкото да се оформи голям джоб. Напълнете джоба с овкусено масло. намажете краищата на джоба с разбито яйце и затворете плътно. Поставете напълнените пилешки гърди в хладилник за 10 минути.
3. Пригответе три чинии за панировката - една с брашно, една с разбитите яйца и една с изсушени финосмлени хлебни трохи.
4. Оваляйте последователно всяко парче пилешко месо първо в брашно, после в яйца и накрая в хлебни трохи. Повторете още веднъж.
5. Сипете 1 пръст олио в тиган и го загрейте до 170 градуса. Пържете пълнените пилешки гърди по 5-6 минути от всяка страна, като следите температурата на мазнината да не надвишава 180 градуса.
Продукти
- 4 бр. пилешки гърди
- 150 г масло
- 10 г настърган пармезан
- 4 скилидки чесън
- шепа листа магданоз
- 200 г брашно
- 4 яйца
- 200 г финосмлени хлебни трохи
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол