Една класическа рецепта - пилешките гърди се пълнят с овкусено масло, а след това се панират.

Продукти

  • 4 бр. пилешки гърди
  • 150 г масло
  • 10 г настърган пармезан
  • 4 скилидки чесън
  • шепа листа магданоз
  • 200 г брашно
  • 4 яйца
  • 200 г финосмлени хлебни трохи

Начин на приготвяне:

  • 1. За овкусеното масло сложете нарязаното на кубчета масло в купаи добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз, както и настъргания пармезан. Добавете щипка сол и разбъркайте много добре всичко. Прехвърлете в пликче.
  • 2. Почистете пилешките гърди от ципи. Разрежете всяко парче по хоризонтал, но не докрая, колкото да се оформи голям джоб. Напълнете джоба с овкусено масло. намажете краищата на джоба с разбито яйце и затворете плътно. Поставете напълнените пилешки гърди в хладилник за 10 минути.
  • 3. Пригответе три чинии за панировката - една с брашно, една с разбитите яйца и една с изсушени фино смлени хлебни трохи.
  • 4. Оваляйте последователно всяко парче пилешко месо първо в брашно, после в яйца и накрая в хлебни трохи. Повторете още веднъж.
  • 5. Сипете 1 пръст олио в тиган и го загрейте до 170 градуса. Пържете пълнените пилешки гърди по 5-6 минути от всяка страна, като следите температурата на мазнината да не надвишава 180 градуса.

Свързани рецепти

Виж всички