1. Обелете морковите и пащърнака. Сладките картофи само измийте и подсушете. Нарежете зеленчуците на четвъртинки, по дължина. Ако е необходимо, разрежете по още веднъж резените.

2. Сипете олио в тиган, да покрие дъното и го загрейте. Сипете нарязаните моркови и пържете 2 минути, като ги обръщате от време на време. Добавете нарязания пащърнак и пържете още 2 минути, като обръщате от време на време зеленчуците. Накрая добавете сладките картофи и пържете още 2 минути.

3. Поръсете звездичките анасон и залейте с оцета. Изчакайте той да се изпари и полейте с кленов сироп. Разтръскайте тигана, за да попие сиропа в зеленчуците. Поръсете с щипка сол ид ръпнете от огъня.

Продукти

  • 200 г моркови
  • 200 г пащърнак
  • 200 г сладки картофи
  • 5 звездички анасон
  • сол
  • 100 мл кленов сироп
  • 100 мл оцет от шери
  • олио

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички