Това е рецепта за "печени" на тиган моркови, пащърнак и сладки картофи, залети със сладко-кисел сос от оцет и кленов сироп.

Продукти

  • 200 г моркови
  • 200 г пащърнак
  • 200 г сладки картофи
  • 5 звездички анасон
  • сол
  • 100 мл кленов сироп
  • 100 мл оцет от шери
  • олио

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете морковите и пащърнака. Сладките картофи само измийте и подсушете. Нарежете зеленчуците на четвъртинки, по дължина. Ако е необходимо, разрежете по още веднъж резените.
  • 2. Сипете олио в тиган, да покрие дъното и го загрейте. Сипете нарязаните моркови и пържете 2 минути, като ги обръщате от време на време. Добавете нарязания пащърнак и пържете още 2 минути, като обръщате от време на време зеленчуците. Накрая добавете сладките картофи и пържете още 2 минути.
  • 3. Поръсете звездичките анасон и залейте с оцета. Изчакайте той да се изпари и полейте с кленов сироп. Разтръскайте тигана, за да попие сиропа в зеленчуците. Поръсете с щипка сол и дръпнете от огъня.

Свързани рецепти

Виж всички