Предаване: В кухнята на шеф Марк МориартиГледайте в: Събота 29 януари от 10:00 | Събота 29 януари от 10:30

Начин на приготвяне:

1. В тавичка сложете разрязаните на две небелени глави лук, обелените скилидки чесън и целите червени люти чушки. Поръсете семена кимион и кориандър и звездичките анасон. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30-40 минути.

2.  В кухненски робот или блендер сложете печените зеленчуци и подправки. Обелете джинджифила и го нарежете на филийки. Добавете го в блендера заедно с оцета и 2 щипки сол. Пасирайте до получаването на паста.

3. Поставете свинските гърди по средата върху 2 големи листа алуминиево фолио. Изсипете маринатата върху него и хубаво я втрийте. Завийте месото в алуминиево фолио и поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 3 часа. Последните 15 минути усилете температурата на 220 и отвийте фолиото, за да се запече месото отгоре.

4. За салцата сипете в купа ситно нарязаните червен лук и 1/2 зелена люта чушка. Овкусете със сол и сок от 1/2 лайм. Разбъркайте и оставете настрани за 10-15 минути.

5. Обелете и нарежтее на тънки филийки скилидките чесън. Запържете ги до златисто в 1-2 с.л. зехтин. Добавете червения боб и щипка сол. Запържете за 2-3 минути. След това намачкайте боба с преса за картофи.

6. За гуакамолете разрежте на две авокадата и извадете костилката им. Издълбайте вътрешността им в купа. Добавете щипка сол и сок от 1/2 ламй. Намачкайте с вилица. Добавете чери домати и листа кориандър, нарязани на ситно. Сипете сос Табаско и разбъркайте добре.

7. Извадете печеното месо върху дъска и поръсете с фино настъргана кора от лайм и малко морска сол.

8. Затоплете тортилите от двете страни в сух загрят тиган.

9. Гарнирайте тортилите с намачкан боб, парче месо, гуакамоле и салца.

Продукти

  • 1 кг свински гърди без кост
  • 3 глави лук
  • 5 скилидки чесън
  • 5 червени люти чушки
  • 2 звездички анасон
  • 3 с.л. семена кимион
  • 3 с.л. семена кориандър
  • 1 палец корен джинджифил
  • 50 мл бял винен оцет
  • 1/2 глава червен лук
  • 1/2 зелена люта чушка
  • 2 х 400 г консерви червен боб
  • 2 бр. авокадо
  • 1 с.л. сос Табаско
  • шепа кориандър
  • лайм, кора и сок
  • 5 бр. чери домати
  • царевични тортили

Свързани рецепти