Това брауни се прави с истински разтопен шоколад, така че да стане сочно по средата и с добре изпечени краища. Такова, каквото трябва да бъде!

Продукти

  • 275 г натурален шоколад (минимум 54% какао)
  • 275 г масло
  • 175 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 325 г захар
  • 4 големи яйца
  • 80 г бял шоколад
  • 80 г млечен шоколад

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбийте яйцата със захарта в голяма купа, с помощта на миксер.
  • 2. На водна баня разтопете начупения натурален шоколад заедно с маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте докато сместа стане гладка и лъскава. Оставете да се охлади.
  • 3. Добавете шоколадовата смес при разбитите яйца и разбъркайте леко. Пресейте брашното и бакпулвера и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност. Накрая добавете нарязаните на ситно бял и млечен шоколад. Разбъркайте.
  • 4. Изсипете сместа в предварително намазнена и постлана с хартия за печене квадратна тавичка. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути. При готовност браунито трябва да е изпечено добре по краищата и подвижно в средата при разтръскване.
  • 5. Оставете сладкиша да изстине напълно за 1 час. След това го нарежете на квадратни парчета.

Свързани рецепти

Виж всички