Идеалното шоколадово брауни
Рецепта от: Марк Мориарти
Това брауни се прави с истински разтопен шоколад, така че да стане сочно по средата и с добре изпечени краища. Такова, каквото трябва да бъде!
Продукти
- 275 г натурален шоколад (минимум 54% какао)
- 275 г масло
- 175 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 325 г захар
- 4 големи яйца
- 80 г бял шоколад
- 80 г млечен шоколад
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте яйцата със захарта в голяма купа, с помощта на миксер.
- 2. На водна баня разтопете начупения натурален шоколад заедно с маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте докато сместа стане гладка и лъскава. Оставете да се охлади.
- 3. Добавете шоколадовата смес при разбитите яйца и разбъркайте леко. Пресейте брашното и бакпулвера и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула, до хомогенност. Накрая добавете нарязаните на ситно бял и млечен шоколад. Разбъркайте.
- 4. Изсипете сместа в предварително намазнена и постлана с хартия за печене квадратна тавичка. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 190 градуса 15-20 минути. При готовност браунито трябва да е изпечено добре по краищата и подвижно в средата при разтръскване.
- 5. Оставете сладкиша да изстине напълно за 1 час. След това го нарежете на квадратни парчета.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж