Телешко Уелингтън
Рецепта от: Марк Мориарти
1. Почистете месото от ципи и мазнини. Поръсете го със сол и черен пипер от всички страни.
2. Загрейте силно тиган. Сипете малко олио и щом се загрее, поставете месото в тигана. Запечатайте месото от всички страни, до тъмнокафяво. Запечатването трябва да стане максимално бързо, а цветът на месото трябва да е максимално тъмнокафяв. Прехвърлете месото в тавичка, постлана с кухненска партия. Поставете в хладилник за 1 час.
3. Смелете гъбите в кухненски робот. Загрейте тиган с двойно дъно и запържете гъбите, докато цялата течност, която отделят, се изпари. Добавете сол и разбъркайте. Намалете силата на огъня и добавете сметаната. Разбъркайте. Пресипете гъбите в тавичка и охладете в хладилник за 30 минути.
4. Разстелете голям лист прозрачно фолио върху дървена дъска. Поставете 2 питки една до друга, а третата разрежете на две и поставете по 1 половина под и над питките. Върху питките разстелете пастата от гъби. По средата поставете телешкото филе. Завийте краищата на питките навътре и с помощта на фолиото завийте на руло. Стегнете рулото, като завъртите краищата му в противоположни посоки. Поставете в хладилник за 1 час.
5. Върху голямо парче прозрачно фолио постелете масленото тесто. Намажете го с разбит жълтък. Развийте рулото с месото и го поставете върху масленото тесто. Завийте маасленото тесто на руло, като си помагате с фолиото. Завийте много стегнато, като въртите краищата на рулото в противоположни посоки. Поставете в хладилник за 1 час.
6. Развийте рулото. Поставете го в тавичка. намажете го с разбит жълтък. Оставете за няколко минути да изсъхне и нанесете втори слой от разбит жълтък. Щом изсъхне, с помощта на острието на нож направете прави линии по дължината на рулото. Печете рулото в предварително загрята фурна на 200 градуса, като го поставите в предварително загрята тава. Печете 35 минути.
7. Нарежете поизстиналото тесто на дебели филии. Сервирайте с печени картофи и сос.
Продукти
- 1 кг телешко филе
- 3 плоски питки
- 200 мл течна сметана
- 30 г печурки
- 250 г маслено тесто
- 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне