Панирани в хлебни трохи опашки от скариди от ирландското крайбрежие, поднесени със сос от майонеза и кисели краставички. Истинско изкушение!

Продукти

  • 12 големи лангустини
  • 200 г стар хляб
  • 3 яйца
  • 50 мл прясно мляко
  • 50 г брашно
  • 25 г каперси
  • 50 г кисели краставички
  • шепа копър
  • шепа естрагон
  • 3 с.л. майонеза
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

  • 1. Отделете главата и щипките на лангустините от опашката. Внимателно счупете черупката на опашката и я обелете. Отстранете храносмилателния тракт. Подредете месото от опашките в тавичка.
  • 2. В една купа сипете брашно с щипка сол, във втора разбийте яйцата с прясното мляко, а в третата сипете смлените хлебни трохи.
  • 3. Сипете 1-2 пръста олио в тиган за пържене и го загрейте. Потопете всяка лангустина първо в брашното, след това в яйцата и накрая в хлебните трохи. Направете го още веднъж – първо в брашно, после в яйца, накрая в хлебни трохи. Пържете лангустините на порции, до тъмно златисто от двете страни.
  • 4. За соса Тартар нарежете на ситно киселите краставички и ги сложете в купичка. Добавете каперсите и нарязаните на ситно магданоз, копър и естрагон. Добавете майонезата. Настържете фино лимонова кора и изтискайте лимоновия сок. Овкусете със сол и разбъркайте добре.
  • 5. Поднесете панираните лангустини със сос Тартар.

Свързани рецепти

Виж всички