Лангустини със сос Тартар
Рецепта от: Марк Мориарти
Панирани в хлебни трохи опашки от скариди от ирландското крайбрежие, поднесени със сос от майонеза и кисели краставички. Истинско изкушение!
Продукти
- 12 големи лангустини
- 200 г стар хляб
- 3 яйца
- 50 мл прясно мляко
- 50 г брашно
- 25 г каперси
- 50 г кисели краставички
- шепа копър
- шепа естрагон
- 3 с.л. майонеза
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
- 1. Отделете главата и щипките на лангустините от опашката. Внимателно счупете черупката на опашката и я обелете. Отстранете храносмилателния тракт. Подредете месото от опашките в тавичка.
- 2. В една купа сипете брашно с щипка сол, във втора разбийте яйцата с прясното мляко, а в третата сипете смлените хлебни трохи.
- 3. Сипете 1-2 пръста олио в тиган за пържене и го загрейте. Потопете всяка лангустина първо в брашното, след това в яйцата и накрая в хлебните трохи. Направете го още веднъж – първо в брашно, после в яйца, накрая в хлебни трохи. Пържете лангустините на порции, до тъмно златисто от двете страни.
- 4. За соса Тартар нарежете на ситно киселите краставички и ги сложете в купичка. Добавете каперсите и нарязаните на ситно магданоз, копър и естрагон. Добавете майонезата. Настържете фино лимонова кора и изтискайте лимоновия сок. Овкусете със сол и разбъркайте добре.
- 5. Поднесете панираните лангустини със сос Тартар.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Ейнсли Хариът
Исландски рибни крокети
Рецепти Ейнсли Хариът
Карибска смес за овкусяване на риба
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол
Рецепти Нико Рейнолдс
Скариди с манго и кървавица на скара