Идеалните къпкейкчета
Рецепта от: Марк Мориарти
Идеалните къпкейкчета са пухкави, а ваниловият крем върху тях е кадифено гладък. Лесна класическа рецепта - истинско изкушение!
Продукти
- 160 г масло
- 160 г захар
- 160 г самонабухващо брашно
- 3 яйца
- За крема:
- 140 г масло
- 280 г пудра захар
- 5 с.л. лимонов сок
- 2 шушулки ванилия
Начин на приготвяне:
- 1. За кексчетата разбийте мекото масло и захарта с помощта на миксер, до получаване на кремообразна смес с бледожълт цвят. Добавете яйцата и брашното и отново разбийте, до хомогенност.
- 2. Поставете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и разпределете сместа в тях, като ги пълните до ръба. Изравнете сместа. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути.
- 3. За крема сложете маслото със стайна температура, нарязано на кубчета в купа. Добавете пудрата захар, лимоновия сок и остърганата вътрешност на шушулките ванилия. Разбийте с миксер, докато получите гладък и мек крем. Пресипете крема в пош с назъбен накрайник.
- 4. Шприцовайте големи рози от крем върху изстиналите къпкейкчета. Украсете с тънки лентички шушулка ванилия.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Боровинкови мъфини
Рецепти Рудолф ван Веен
Великденски кексчета
Рецепти Дона Хей
Лесни боровинкови мъфини
Рецепти Донал Скиан
Кокосови кексчета с кая
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Френски кексчета канелé
Рецепти Марк Мориарти
Идеалните плодови кифлички (сконс)
Рецепти Рудолф ван Веен
Къпкейкчета с букви
Рецепти Давид Скоко
Шоколадови мини мъфини с чили и зехтин
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадови кексчета с какаова заливка
Рецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло