Идеалните плодови кифлички (сконс)
Рецепта от: Марк Мориарти
Тези английски кифлички (сконс) са меки, пухкави и пълни с малини. Сервирайте със сладко и заквасена сметана за следобеден чай или кафе.
Продукти
- 450 г брашно
- 120 г масло със сол
- 60 г захар
- 50 г малини
- 2 яйца
- 200 мл прясно мляко
- Допълнително:
- 1 яйце
- захар
- заквасена сметана
- сладко
Начин на приготвяне:
- 1. В купа сипете брашното и захарта и ги разбъркайте. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета и с пръсти го претрийте заедно с брашното и захарта, докато се получат маслени трохи. Оформете кладенче в сместа и в нея добавете яйцата и накъсаните на парченца малини. Добавете и предварително затопленото прясно мляко. С ръце омесете тесто.
- 2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го разточете с помощта на точилка, с дебелина 2 см. Потопете кръгла формичка в брашно и с нея изрежете 12 скони. Оформете ги добре, така че да са идеално кръгли. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 12-15 минути.
- 3. Разрежете всяка кифличка на две, по средата и намажете със сметана и сладко. Поднесете с чай.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Португалски тартове
Рецепти Стоян и Лора
Боровинкови мъфини
Рецепти Рудолф ван Веен
Великденски кексчета
Рецепти Дона Хей
Лесни боровинкови мъфини
Рецепти Донал Скиан
Кокосови кексчета с кая
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Френски кексчета канелé
Рецепти Марк Мориарти
Идеалните къпкейкчета
Рецепти Рудолф ван Веен
Къпкейкчета с букви
Рецепти Давид Скоко
Шоколадови мини мъфини с чили и зехтин
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадови кексчета с какаова заливка