Тези английски кифлички (сконс) са меки, пухкави и пълни с малини. Сервирайте със сладко и заквасена сметана за следобеден чай или кафе.

Продукти

  • 450 г брашно
  • 120 г масло със сол
  • 60 г захар
  • 50 г малини
  • 2 яйца
  • 200 мл прясно мляко
  • Допълнително:
  • 1 яйце
  • захар
  • заквасена сметана
  • сладко

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа сипете брашното и захарта и ги разбъркайте. Добавете студеното масло, нарязано на кубчета и с пръсти го претрийте заедно с брашното и захарта, докато се получат маслени трохи. Оформете кладенче в сместа и в нея добавете яйцата и накъсаните на парченца малини. Добавете и предварително затопленото прясно мляко. С ръце омесете тесто.
  • 2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го разточете с помощта на точилка, с дебелина 2 см. Потопете кръгла формичка в брашно и с нея изрежете 12 скони. Оформете ги добре, така че да са идеално кръгли. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 12-15 минути.
  • 3. Разрежете всяка кифличка на две, по средата и намажете със сметана и сладко. Поднесете с чай.

Свързани рецепти

Виж всички