Начин на приготвяне:

1. За плодовата салата почистете, обелете и нарежете различни плодове на парченца с приблизително еднакъв размер. Сложете ги в купа и поръсете с индийско орехче и малко ром. Разбъркайте внимателно и оставете настрани.

2. За банановото пюре обелете бананите и ги намачкайте с пръсти в купа. Добавете нарязания на ситно шоколад и разбъркайте.

3. За сместа за сконс, в голяма купа пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Добавете захарта и разбъркайте добре. Оформете кладенче в сместа и в него чукнете яйцето и с помощта на вилица го разбийте внимателно, като постепенно го смесвате с брашното. Добавете прясното мляко и разбъркайте. Настържете фино портокалова кора и разбъркайте.

4. В загрят тиган сипете разтопено масло и оформете мини палачинки с помощта на супена лъжица. Щом се появят балончета по повърхността на палачинките, обърнете и пържете още минута.

5. По средата на десертна чиния поставете един шоколадов скон, върху него сипете бананово пюре и поставете втори скон. Сипете отново бананово пюре и поставете трети скон. Най-отгоре сипете пълна супена лъжица тропически плодове. Разпръснете плодове и отстрани. Поръсете десерта с фин слой какао.

Продукти

За сконс:

  • 125 г брашно с набухвател
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 3 с.л. захар
  • 4 с.л. какао
  • 1 голямо яйце
  • 175 мл прясно мляко
  • 100 г разтопено масло
  • 1 портокал, кора

 

За пюрето от банани:

  • 2-3 банана
  • 15 г натурален шоколад
  • прясно настъргано индийско орехче
  • ром

 

Допълнително:

  • тропически плодове - ягоди, киви, папая, ананас, портокал

Свързани рецепти