Кокосови кексчета с кая
Рецепта от: Донал Скиан
Кая е яйчен (сладкарски) крем от азиатската кухня. В тази рецепта той се добавя както към кексовото тесто, така и в масления крем.
Продукти
- 225 г меко масло
- 225 г фина захар
- 4 яйца
- 1 ч.л. ванилова паста
- 200 г кая с кокос
- 225 г брашно с набухвател
- 50 г кокосови стърготини
- За масления крем:
- 75 г меко масло
- 200 г пудра захар
- 150 г кая с кокос
Начин на приготвяне:
- 1. За кексчетата разбийте нарязаното на кубчета масло със захарта, с помощта на миксер, докато сместа стане пухкава. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате сместа след всяко. Добавете ваниловата паста, крема кая и брашното. Разбъркайте бавно до хомогенност.
- 2. Намазнете дъното и стените на малки правоъгълни формички за кексчета и постелете във всяко парче хартия за печене. Разпределете сместа във формичките и изравнете отгоре. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 20 минути. След като извадите кексчетата от фурната, ги оставете да изстинат 5 минути във формичките, а след това ги извадете върху решетка.
- 3. За масления крем смесете в купа маслото на кубчета, пудрата захар и крема кая. Разбийте с помощта на миксер до еднородна и пухкава смес. Прехвърлете в пош с вълнист накрайник.
- 4. Шприцовайте маслен крем върху всяко кексче, под формата на малки розички. Поръсете с предварително запечен в сух тиган кокос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Боровинкови мъфини
Рецепти Рудолф ван Веен
Великденски кексчета
Рецепти Франсишко Морейра
Хрупкави бадемови мъфини с червени плодове
Рецепти Давид Скоко
Шоколадови мини мъфини с чили и зехтин
Рецепти Донал Скиан
Пиле с домати и летни зеленчуци
Рецепти Донал Скиан
Зърнен микс с гъби
Рецепти Донал Скиан
Зеленчукова лазаня в един съд
Рецепти Донал Скиан
Телешки стек с печени на грил зеленчуци и цитрусов дресинг
Рецепти Донал Скиан
Супер зелена паста с песто
Рецепти Донал Скиан
Салата с хрупкаво телешко и манго