Кокосови кексчета с кая
Рецепта от: Донал Скиан
Кая е яйчен (сладкарски) крем от азиатската кухня. В тази рецепта той се добавя както към кексовото тесто, така и в масления крем.
Продукти
- 225 г меко масло
- 225 г фина захар
- 4 яйца
- 1 ч.л. ванилова паста
- 200 г кая с кокос
- 225 г брашно с набухвател
- 50 г кокосови стърготини
- За масления крем:
- 75 г меко масло
- 200 г пудра захар
- 150 г кая с кокос
Начин на приготвяне:
- 1. За кексчетата разбийте нарязаното на кубчета масло със захарта, с помощта на миксер, докато сместа стане пухкава. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате сместа след всяко. Добавете ваниловата паста, крема кая и брашното. Разбъркайте бавно до хомогенност.
- 2. Намазнете дъното и стените на малки правоъгълни формички за кексчета и постелете във всяко парче хартия за печене. Разпределете сместа във формичките и изравнете отгоре. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 20 минути. След като извадите кексчетата от фурната, ги оставете да изстинат 5 минути във формичките, а след това ги извадете върху решетка.
- 3. За масления крем смесете в купа маслото на кубчета, пудрата захар и крема кая. Разбийте с помощта на миксер до еднородна и пухкава смес. Прехвърлете в пош с вълнист накрайник.
- 4. Шприцовайте маслен крем върху всяко кексче, под формата на малки розички. Поръсете с предварително запечен в сух тиган кокос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Португалски тартове
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем
Рецепти Стоян и Лора
Боровинкови мъфини
Рецепти Ейнсли Хариът
Шоколадови сконс с бананово пюре и тропически плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Великденски кексчета
Рецепти Дона Хей
Лесни боровинкови мъфини
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Френски кексчета канелé
Рецепти Марк Мориарти
Идеалните къпкейкчета
Рецепти Марк Мориарти
Идеалните плодови кифлички (сконс)
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини