Френски кексчета канелé
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Тези сладкишчета са кулинарен специалитет от Бордо. Най-често се сервират с кафе. Добре е сместа за канелé да се приготви 1 ден предварително и да се охлади. Непременно опитайте да ги приготвите!
Продукти
- 500 мл прясно мляко
- 50 г безсолно масло
- 1 шушулка ванилия
- 200 г захар
- 2 яйца
- 2 жълтъка
- 100 г брашно
- 2 с.л. тъмен ром
- щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. В касерола загрейте млякото заедно с маслото и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Пуснете и празната шушулка вътре за още аромат. Щом млякото кипне, дръпнете от огъня. Извадете шушулката ванилия.
- 2. В купа разбийте яйцата и жълтъците със захарта. Добавете брашното, солта и рома и разбъркайте. Добавете горещото мляко и разбъркайте до хомогенност. Покрийте купата с прозрачно фолио и оставете да престои в хладилник 1 нощ.
- 3. Пресипете кексовата смес в купа и внимателно напълнете ¾ от обема на гнездата на силиконова форма за канеле̒ или мъфини, или отделни силиконови формички. Поставете върху тава и печете в предварително загрята фурна на 260 градуса 20 минути. След това намалете градусите на 180 и печете още 50-60 минути.
- 4. Оставете кексчетата да изстинат във формата за 10 минути. След това ги обърнете върху чиния. Поднесете, гарнирани със сладолед или крем Англез.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Португалски тартове
Рецепти Божана Кацарова
Понички със сладкарски крем
Рецепти Стоян и Лора
Боровинкови мъфини
Рецепти Ейнсли Хариът
Шоколадови сконс с бананово пюре и тропически плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Великденски кексчета
Рецепти Дона Хей
Лесни боровинкови мъфини
Рецепти Донал Скиан
Кокосови кексчета с кая
Рецепти Марк Мориарти
Идеалните къпкейкчета
Рецепти Марк Мориарти
Идеалните плодови кифлички (сконс)
Рецепти Акис Петрецикис
Лукумадес - понички с мед