Предаване: В кухнята на шеф Марк МориартиГледайте в: Събота 29 януари от 10:00 | Събота 29 януари от 10:30

Начин на приготвяне:

1. Обелете скаридите и ги бланширайте з 1 минута във вряща подсолена вода. Прецедете ги и ги разстелете в тавичка, постлана с хартия за печене. Охладете в хладилник.

2. За соса Маринара сипете във висок съд жълтъците, горчицата, оцета, двата вида сос, кетчупа и щипка сол. Разбийте с помощта на пасатор. След това, без да спирате разбиването, налейте на тънка струя олиото. Разбивайте докато се получи гъст сос.

3. Прехвърлете охладените скариди в купа и добавете соса. разбъркайте внимателно, докато скаридите се покрият добре със соса. Настържете фино кората на 1/2 лимон и добавете 1 с.л. лимонов сок. Разбъркайте.

4. Нарежете листата айсберг на много тънко. Овкусете ги със сол, черен пипер и малко лимонов сок. Разбъркайте.

5. Разпределете айсберга на дъното на чаши за коктейл. Върху него подредете листа зелена салата, като чашка. В свободното пространство сипете скариди със сос. Поръсете с кайенски пипер и ди в лук. Украсете с резен лимон.

Продукти

  • 300 г дребни сурови скариди
  • 1 зелена салата "Бейби джем"
  • 1/2 айсберг
  • 1 1/2 лимона
  • 2 жълтъка
  • 1 с.л. горчица
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 1 с.л. сос Уорчестър
  • 1 с.л. сос Табаско
  • 300 мл олио
  • 3 с.л. доматен кетчуп
  • щипка кайенски пипер
  • шепа нарязан на ситно див лук

Свързани рецепти