Коктейл от скариди
Рецепта от: Марк Мориарти
Коктейлът от скариди е класическо предястие. Приготвя се бързо и лесно, но се уверете, че скаридите са наистина пресни.
Продукти
- 300 г дребни сурови скариди
- 1 зелена салата "Бейби джем"
- 1/2 айсберг
- 1 1/2 лимона
- 2 жълтъка
- 1 с.л. горчица
- 1 с.л. бял винен оцет
- 1 с.л. сос Уорчестър
- 1 с.л. сос Табаско
- 300 мл олио
- 3 с.л. доматен кетчуп
- щипка кайенски пипер
- шепа нарязан на ситно див лук
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете скаридите и ги бланширайте з 1 минута във вряща подсолена вода. Прецедете ги и ги разстелете в тавичка, постлана с хартия за печене. Охладете в хладилник.
- 2. За соса Маринара сипете във висок съд жълтъците, горчицата, оцета, двата вида сос, кетчупа и щипка сол. Разбийте с помощта на пасатор. След това, без да спирате разбиването, налейте на тънка струя олиото. Разбивайте докато се получи гъст сос.
- 3. Прехвърлете охладените скариди в купа и добавете соса. разбъркайте внимателно, докато скаридите се покрият добре със соса. Настържете фино кората на 1/2 лимон и добавете 1 с.л. лимонов сок. Разбъркайте.
- 4. Нарежете листата айсберг на много тънко. Овкусете ги със сол, черен пипер и малко лимонов сок. Разбъркайте.
- 5. Разпределете айсберга на дъното на чаши за коктейл. Върху него подредете листа зелена салата, като чашка. В свободното пространство сипете скариди със сос. Поръсете с кайенски пипер и ди в лук. Украсете с резен лимон.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Давид Скоко
Паламуд с тиквички
Рецепти Давид Скоко
Маринована прясна аншоа с каперси
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Джъстин Скофийлд
Тартин с аншоа и краставица
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове