Ризото с пресен грах и скариди

04:27

Описание

В трети сезон Силвия отново ни представя нестихващата италианска страст към домашната храна и семейните ритуали, свързани с нея, която кара много италианци в Австралия да възпитават следващите поколения в пиетет към храната.

Клипове

Епизоди

  • 1

    Ден на пасатата

    +

    За италианците доматът е национално съкровище. Веднъж годишно семейства от цяла Австралия се грижат за запасите си от пасата – основата на доматения италиански сос. Силвия и децата й са поканени на любимия ритуал на Енцо и Франка – Деня на пасатата.

  • 2

    Успение Богородично

    +

    Успение Богородично е летен празник, който италианците честват над 2000 г. Той е семеен ритуал, който се спазва в цяла Италия. Силвия гощава приятелите си с тристепенно меню с морска храна, традиционно неаполитанско рагу и неустоимо домашно афогато.

  • 3

    Без отпадъци

    +

    Италианските домакини от ранна възраст се научават, че находчивостта в кухнята може да спаси деня и банката. Изкуството да вдъхваш нов живот на остатъците е едно от най-ценните неща, на които майка ми Силвия ме научи в кухнята. За да го докажа, след като тя сготви прекрасна паста от тиквички... Силвия и майка ѝ (чрез Facetime) вземат остатъците и напълно ги преоткриват като вкусни домашни спагети фритата.

  • 4

    Денят на колбаса

    +

    Веднъж годишно Майкъл и семейството му се събират за любимия фестивал – „Денят на колбаса“. В епизода Силвия е поканена на семейното събиране да научи как се приготвят италиански домашни колбаси и колко е важна традицията за семейството на Майкъл.

  • 5

    Неделен обяд

    +

    Неделният обяд в Италия е специално семейно време. Семейството на Силвия се върна в Италия и тя прекарва неделите в кухнята с италианските си приятели от Австралия. Днес нейната приятелка Алфия й показва някои от любимите си рецепти за неделен обяд.

  • 6

    От любов към яйцата

    +

    Яйцето е неделима част от пастата и печивата. Силвия ще покаже три ястия, плод на любовта на Италия към яйцата, вкл. най-известната рецепта за паста - спагети Карбонара. Ястие, широко познато, но рядко приготвено правилно. Никога не се слага сметана!

  • 7

    Сбогом, глутен!

    +

    Въглехидратите са царете в италианската кухня. Пица, паста, панини – изглежда невъзможно да се насладите на храната ако не ядете глутен, но днес кулинарите развиват тази култура и в епизода Силвия ще покаже три рецепти по италиански без глутен.

  • 8

    Планиране на мнюто

    +

    Ако килерът на италианците е добре зареден, те никога няма да гладуват или да поръчват храна отвън. Днес Силвия помага на приятеля си Клаудио да приготви здравословни салати с паста и прави апетитно пиле Качаторе за сина си неговия най-добър приятел.

  • 9

    Домашен специалитет

    +

    Италианските домакини винаги имат специалитет, който всички харесват. Днес приятелката на Силвия Силвания й показва как да приготви аранчини, рецептата за които е в семейството й от поколения.

  • 10

    +

    Ако скоро не планирате да обикаляте Италия с мотопед, то Силвия има три рецепти, които ще ви отведат на това пътуване. От щрудел с тиквички, обединяващ вкусовете на Калабрия, до лингуини с песто от Генуа, нищо от това не е за изпускане.

Рецепти