Описание
Кулинарната авторка и ентусиазирана готвачка Силвия Колока се чуства повече италианка, когато готви. Силвия разполага с набор от автентични италиански рецепти, предадени ѝ през поколенията от баби и майки, които ще сподели със зрителите.
Кулинарната авторка и ентусиазирана готвачка Силвия Колока се чуства повече италианка, когато готви. Силвия разполага с набор от автентични италиански рецепти, предадени ѝ през поколенията от баби и майки, които ще сподели със зрителите.
Силвия започва с основните неща - как италианците пазаруват пресни продукти и запасяват шкафовете си. След като посещава италиански деликатесен магазин, отворен още през 1960 г. и местно магазинче за плодове и зеленчуци, Силвия ще направи домашна тосканска паста с нахут за дъщеря си Луна.
Семейните рецепти са незчерпаем източник на щастие за италианците и в този епизод Силвия ще сподели най-любимите си семейни ястия. Тя ще започне с впечатляващия неделен обяд на баба си – богата яхния с наденица, сервирана върху нежна полента. Ще приготви и паста с картофи и сирене провола.
За италианците рецептите никога не са били по-важни в кухнята от усета им за готвене. В този епизод Силвия ще готви без точни мерки. За начало тя ще направи вкусни мини пици от стар хляб и супер лесно ризото със скариди и лимон.
Хлябът е свещен за италианците, той присъства на масата винаги и никога не се изхвърля. Днес Силвия ще сподели три начина за използване на останал хляб – паста орекиете, печена риба и нещо впечатляващо за десерт, за което никога няма да предположите, че е направено от стар хляб.
Когато италианците се съберат около масата, винаги има хаос, любов и вкусна храна. В чест на приятелите си, които ще отседнат за няколко дни при нея, Силвия ще приготви паста по рецепта на баба си, както и кейк с рикота и семолина.
Без съмнение италианците са най-изобретателните готвачи на планетата, те вярват в старата максима: „Сготви веднъж, яж два пъти“. Днес Силвия ще направи палачинки с пълнеж от рикота, а след това, с останалите продукти, ще ни покаже как да създадем селски пай и паста ал форно.
Храната е неразделна част от идентичността на италианците. Днес Силвия ще обърне внимание на три ястия, превърнали се в национални съкровища – паста аматричана, ястие с морски дарове от региона на Пулия и пица „Наполетана“.
За италианците храната играе голяма роля в запазването на традициите. В този епизод Силвия и приятелката ѝ Лина ще приготвят известното рагу по неаполитански – любимо неделно ястие за много италианци.
Италианците са майстори в изкуството на приготвянето на бързи ястия, тъй като килерите и хладилниците им винаги са пълни с най-различни продукти. В този епизод Силвия ще приготви супер бързо ризото с морски дарове, пенне с песто по сицилиански и лимоново-бадемово сладко изкушение.
Италианците са любители на традициционното в кухнята, но в този епизод Силвия ще сподели няколко нови рецепти, които ще очароват всички. За начало паста с риба тон, после хляб без месене, а накрая – най-лесното ястие с паста.