Описание
В трети сезон Силвия отново ни представя нестихващата италианска страст към домашната храна и семейните ритуали, свързани с нея, която кара много италианци в Австралия да възпитават следващите поколения в пиетет към храната.
В трети сезон Силвия отново ни представя нестихващата италианска страст към домашната храна и семейните ритуали, свързани с нея, която кара много италианци в Австралия да възпитават следващите поколения в пиетет към храната.
За италианците доматът е национално съкровище. Веднъж годишно семейства от цяла Австралия се грижат за запасите си от пасата – основата на доматения италиански сос. Силвия и децата й са поканени на любимия ритуал на Енцо и Франка – Деня на пасатата.
Успение Богородично е летен празник, който италианците честват над 2000 г. Той е семеен ритуал, който се спазва в цяла Италия. Силвия гощава приятелите си с тристепенно меню с морска храна, традиционно неаполитанско рагу и неустоимо домашно афогато.
Италианските домакини от ранна възраст се научават, че находчивостта в кухнята може да спаси деня и банката. Изкуството да вдъхваш нов живот на остатъците е едно от най-ценните неща, на които майка ми Силвия ме научи в кухнята. За да го докажа, след като тя сготви прекрасна паста от тиквички... Силвия и майка ѝ (чрез Facetime) вземат остатъците и напълно ги преоткриват като вкусни домашни спагети фритата.
Веднъж годишно Майкъл и семейството му се събират за любимия фестивал – „Денят на колбаса“. В епизода Силвия е поканена на семейното събиране да научи как се приготвят италиански домашни колбаси и колко е важна традицията за семейството на Майкъл.
Неделният обяд в Италия е специално семейно време. Семейството на Силвия се върна в Италия и тя прекарва неделите в кухнята с италианските си приятели от Австралия. Днес нейната приятелка Алфия й показва някои от любимите си рецепти за неделен обяд.
Яйцето е неделима част от пастата и печивата. Силвия ще покаже три ястия, плод на любовта на Италия към яйцата, вкл. най-известната рецепта за паста - спагети Карбонара. Ястие, широко познато, но рядко приготвено правилно. Никога не се слага сметана!
Въглехидратите са царете в италианската кухня. Пица, паста, панини – изглежда невъзможно да се насладите на храната ако не ядете глутен, но днес кулинарите развиват тази култура и в епизода Силвия ще покаже три рецепти по италиански без глутен.
Ако килерът на италианците е добре зареден, те никога няма да гладуват или да поръчват храна отвън. Днес Силвия помага на приятеля си Клаудио да приготви здравословни салати с паста и прави апетитно пиле Качаторе за сина си неговия най-добър приятел.
Италианските домакини винаги имат специалитет, който всички харесват. Днес приятелката на Силвия Силвания й показва как да приготви аранчини, рецептата за които е в семейството й от поколения.
Ако скоро не планирате да обикаляте Италия с мотопед, то Силвия има три рецепти, които ще ви отведат на това пътуване. От щрудел с тиквички, обединяващ вкусовете на Калабрия, до лингуини с песто от Генуа, нищо от това не е за изпускане.