Кекс с боровинки и зехтин
Рецепта от: Силвия Колока
1. В голяма купа разбийте яйцата със захарта до пукавост на сместа. Добавете киселото мляко и зехтина и разбийте отново.
2. Добавете брашното, бакпулвера, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и фино настърганата лимонова кора. Разбъркайте до хомогенност. Добавете 3/4 от боровинките в сместа и разбъркайте.
3. Пресипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна форма (28х13 см.) Поръсете отгоре останалите боровинки, както и филираните бадеми. Печете в предварително загрята фурна ан 180 градуса 40-45 минути.
4. Оставете кекса да изстине във формата за 20 минути, след това го извадете и поставете върху решетка да изстине напълно. Поръсете с пудра захар. Сервирайте с лъжица гъсто кисело мляко или сладолед.
Продукти
- 150 г захар
- 3 яйца
- 1 шушулка ванилия
- 125 г пълномаслено кисело мляко
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 230 г брашно тип 00
- 16 г бакпулвер
- 1 лимон, настъргана кора
- 125 г боровинки
- 2-3 с.л. филирани бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад