Паста ала Норма
Рецепта от: Силвия Колока
Това е рецепта за семпла паста с много вкус. Кубчетата патладжан се пекат, а след това се добавят в доматения сос. Накраая се добавя сварената паста и всичко се обединява. За разкош се настъргва рикота.
Продукти
- 400 г малки патладжани
- 100 мл зехтин екстра върджин
- 2 скилидки чесън
- 400 г домати пасата
- сол и черен пипер
- 400 г фузили, пенне или ригатони
- листа босилек
- 150 г рикота
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте патладжаните и отстранете дръжките им. Нарежете ги на кубчета с размер 2 см и ги подредете в тава за печене, предварително постлана с хартия за печене. Поръсете ги с 50 мл зехтин, сол и черен пипер и разбъркайте добре. Разпределете кубчетата на един слой и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 35-40 минути.
- 2. Сипете останалия зехтин в дълбок тиган и запържете в него нарязания на ситно чесън, за 30 секунди. Добавете пасираните домати и 300-400 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Захлупете и гответе на слаб огън 35-40 минути. След това добавете кубчетата печени патладжани.
- 3. Сварете пастата „ал денте“ в тенджера с вряща подсолена вода. С помощта на решетеста лъжица добавете пастата, заедно с малко от водата от варенето, в соса и разбъркайте добре.
- 4. Дръпнете от огъня и настържете рикотата върху пастата. Поръсете и с листа босилек.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Донал Скиан
Паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби
Рецепти Джейми Оливър
Спаначена паста пичи
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон