Яхния с нахут, паста и черно зеле
Рецепта от: Силвия Колока
1. Обелете и нарежете на ситно главата лук. Смачкайте небелената скилидка чесън.
2. Нарежете панчетата на малки кубчета и ги запържете в тенджера със загрят зехтин заедно със скилидката чесън. Щом станат златисти, добавете нарязания лук, стръкчетата мащерка и щипка сол. разбъркайте за 1-2 минути. Добавете предварително прецеден и измит нахут. Изсипете пасираните домати и водата. Пуснете коричката пармезан и добавете сол на вкус. Щом сместа заври, намалете силата на огъня, захлупете и гответе 30-40 минути, докато сосът се редуцира частично.
3. Стиснете с ръце папапарделе, за да се начупят на по-малки парченца. Добавете ги в доматения сос и добавете вряла вода, за да се свари пастата. Добавете щипка сол и варете 3-5 минути на умерен огън, докато пастата стане "ал денте".
4. Изключете котлона и добавете предварително отделените от дръжките листа на черното зеле, нарязани на едро. Захлупете и оставете те да се задушат и омекнат от остатъчната топлина.
5. Сервирайте яхнията с нахут, паста и черно зеле в купички, поръсена с фино настъргано пекорино, черен пипер и малко зехтин.
Продукти
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 100 г пушена панчета или бекон
- 1 малка глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 стръка мащерка
- 2 х 400 г консерви нахут
- 1 коричка от пармезан
- 500 мл домати пасата
- 500 мл вода
- сол
- 1 връзка черно тосканско зеле или кейл
- 200 г папарделе
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол