1. В голяма купа накъсайте хляба и го залейте с прясното мляко. Щом хлябът омекне, намачкайте го с помощта на вилица, трябва да се получи каша.

2. Добавете яйцата, захарта и зехтина и разбийте добре. След това добавете брашното, бакпулвера и какаото. Разбъркайте до хомогенност. Сместа ще стане леко по-течна и ще има бучки от хляба.

3. Намаслете и постелете с хартия за печене правоъгълна тава. Ако изберете по-малка, сладкишът ще стане по-пухкав, ако е по-плитка той ще е по-тънък. Подредете обезкостените череши отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. По средата сладкишът трябва да пружинира леко.

4. Оставете сладкишът да изстине в тавата, след това го извадете върху решетка и го оставете да се охлади напълно.

5. Начупете натуралния шоколад в купа и го разтопете на водна баня - над тенджера с 2 пръста вряща вода. Поръсете сладкиша с разтопения шоколад. Украсете с цели череши.

Продукти

  • 300 г стар хляб, без кората
  • 400 мл прясно мляко
  • 60 мл зехтин
  • 2 яйца
  • 100 г кокосова захар
  • 10 г бакпулвер
  • 1 ч.л. ванилова паста или 1 шушулка ванилия
  • 100 г брашно
  • 1 ч.ч. череши без костилки
  • 100 г натурален шоколад
  • череши

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички