Начин на приготвяне:
1. В голяма купа накъсайте хляба и го залейте с прясното мляко. Щом хлябът омекне, намачкайте го с помощта на вилица, трябва да се получи каша.
2. Добавете яйцата, захарта и зехтина и разбийте добре. След това добавете брашното, бакпулвера и какаото. Разбъркайте до хомогенност. Сместа ще стане леко по-течна и ще има бучки от хляба.
3. Намаслете и постелете с хартия за печене правоъгълна тава. Ако изберете по-малка, сладкишът ще стане по-пухкав, ако е по-плитка той ще е по-тънък. Подредете обезкостените череши отгоре и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути. По средата сладкишът трябва да пружинира леко.
4. Оставете сладкишът да изстине в тавата, след това го извадете върху решетка и го оставете да се охлади напълно.
5. Начупете натуралния шоколад в купа и го разтопете на водна баня - над тенджера с 2 пръста вряща вода. Поръсете сладкиша с разтопения шоколад. Украсете с цели череши.
Продукти
300 г стар хляб, без кората
400 мл прясно мляко
60 мл зехтин
2 яйца
100 г кокосова захар
10 г бакпулвер
1 ч.л. ванилова паста или 1 шушулка ванилия
100 г брашно
1 ч.ч. череши без костилки
100 г натурален шоколад
череши