Ябълков сладкиш с маскарпоне
Рецепта от: Силвия Колока
1. Обелете 2 ябълки и ги наржете на кубчета. Другите две нарежете на много тънки резени (полумесеци). Поставете нарязаните ябълки в купа със студена вода и изтискания сок на един лимон.
2. В купа разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер докато сместа избледнее и стане пухкава. Добавет маскарпонето и разбийте до кремообразност.
3. Пресейте брашното в друга купа. Към него добавете бакпулвера и канелата и разбъркайте добре. Добавете сухите съставки към сместа и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете нарязаните на кубчета ябълки и разбъркайте.
4. Пресипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене форма с пружина (диаметър 20 см). Изравнете сместа и върху нея подредете резените ябълки в кръг като започнете отвън навътре. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 50-55 минути.
5. След като извадите сладкиша от фурната, намажете ябълките с кайсиево сладко. Оставете сладкиша да изстива във формата 20 минути. След това го извадете от формата и го поставете върху решетка, за да изстине напълно.
Продукти
- 3 яйца
- 120 г захар
- 250 г маскарпоне
- 2 лимона, кора и сок
- 1 ч.л. ванилова паста или 1 шушулка ванилия
- 200 г брашно 00
- 1 с.л. канела
- 4 ябълки
- щипка сол
- 2-3 с.л. кайсиево сладко
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"