Начин на приготвяне:

1. Обелете 2 ябълки и ги наржете на кубчета. Другите две нарежете на много тънки резени (полумесеци). Поставете нарязаните ябълки в купа със студена вода и изтискания сок на един лимон.

2. В купа разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер докато сместа избледнее и стане пухкава. Добавет маскарпонето и разбийте до кремообразност.

3. Пресейте брашното в друга купа. Към него добавете бакпулвера и канелата и разбъркайте добре. Добавете сухите съставки към сместа и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете нарязаните на кубчета ябълки и разбъркайте.

4. Пресипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене форма с пружина (диаметър 20 см). Изравнете сместа и върху нея подредете резените ябълки в кръг като започнете отвън навътре. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса 50-55 минути.

5. След като извадите сладкиша от фурната, намажете ябълките с кайсиево сладко. Оставете сладкиша да изстива във формата 20 минути. След това го извадете от формата и го поставете върху решетка, за да изстине напълно.

Продукти

  • 3 яйца
  • 120 г захар
  • 250 г маскарпоне
  • 2 лимона, кора и сок
  • 1 ч.л. ванилова паста или 1 шушулка ванилия
  • 200 г брашно 00
  • 1 с.л. канела
  • 4 ябълки
  • щипка сол
  • 2-3 с.л. кайсиево сладко

Свързани рецепти