Начин на приготвяне:

1. Отстранете твърдата кора на хляба и го нарежете. Смелете в блендер или кухненски робот до получаването на трохи.

2. Сипете 2 с.л. зехтин в загрят тиган и запържете трохите в него. Поръсете със сол и разтръсквайте тигана докато трохите придобият бледозлатист цвят.

3. В голяма тенджера сипете вода и оставете да заври. Добавете 1 шепа сол и пуснете пастата в нея. Добавете и листата и цветовете на рапини. Варете 8-9 минути.

4. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и пуснете филенцата аншоа в него. Запържете за минута, след това добавете смачканата небелена скилидка чесън, както и нарязаното на едро сушено чили. Запържете за 30 секунди. Добавете 1 черпак от водата от варенето на пастата.

5. С помощта на решетеста лъжица прехвърлете рапини и орекиете  направо в тигана.  Разбъркайте добре за минута.

6. Отстранете скилидката чесън и сервирайте пастата.  Поръсете с хлебни трохи.

Продукти

  • 50 мл зехтин екстра върджин
  • 4-5 филенца аншоа
  • 1 скилидка чесън
  • 1 сушена люта чушка
  • 300 г рапини
  • 400 г орекиете
  • сол

 

За хлебните трохи:

  • 100 г стар хляб
  • 2 с.л. зехтин
  • сол

 

Свързани рецепти