Орекиете с рапини и хлебни трохи
Рецепта от: Силвия Колока
1. Отстранете твърдата кора на хляба и го нарежете. Смелете в блендер или кухненски робот до получаването на трохи.
2. Сипете 2 с.л. зехтин в загрят тиган и запържете трохите в него. Поръсете със сол и разтръсквайте тигана докато трохите придобият бледозлатист цвят.
3. В голяма тенджера сипете вода и оставете да заври. Добавете 1 шепа сол и пуснете пастата в нея. Добавете и листата и цветовете на рапини. Варете 8-9 минути.
4. В тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин и пуснете филенцата аншоа в него. Запържете за минута, след това добавете смачканата небелена скилидка чесън, както и нарязаното на едро сушено чили. Запържете за 30 секунди. Добавете 1 черпак от водата от варенето на пастата.
5. С помощта на решетеста лъжица прехвърлете рапини и орекиете направо в тигана. Разбъркайте добре за минута.
6. Отстранете скилидката чесън и сервирайте пастата. Поръсете с хлебни трохи.
Продукти
- 50 мл зехтин екстра върджин
- 4-5 филенца аншоа
- 1 скилидка чесън
- 1 сушена люта чушка
- 300 г рапини
- 400 г орекиете
- сол
- За хлебните трохи:
- 100 г стар хляб
- 2 с.л. зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол