1. Нарежете на ситно стъблото селъри, като отделите малките листенца за по-късно. Обелете и нарежете лука на ситно. Панчетата нарежете на лентички.

2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тенджера и запържете панчетата, лука и селърито докато краъчетата на панчетата се карамелизират, а лукът стане прозрачен. Добавете обелените и нарязани на малки кубчета картофи. Разбъркайте и добавете гореща вода колкото да покрие картофите. Овкусете със сол и черен пипер и варете 5-6 минути докато картофите се сварят.

3. Добавете различните видове паста и залейте с гореща вода - над пастата трябва да има 4 см вода. Разбъркайте внимателно и варете 8-9 минути, докато пастата стане "ал денте". 

4. Изключете котлона и добавете нарязаното на кубчета сирене проволоне. Разбъркайте енергично докато сиренето стане на конци.

5. Сервирайте пастата в дълбока чиния, поръсена с малко зехтин, прясно смлян черен пипер и фино настърган пармезан.

Продукти

  • 3 с.л. зехитн екстра върджин
  • 1 малка глава лук
  • 1 ктрък селъри
  • 80 г панчета
  • 400 г картофи
  • 400 г паста - различни видове с еднакво време на варене
  • 1 коричка пармезан
  • 100 г проволоне
  • сол и черен пипер
  • пармезан за поръссване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички