Паста с картофи, панчета и проволоне
Рецепта от: Силвия Колока
1. Нарежете на ситно стъблото селъри, като отделите малките листенца за по-късно. Обелете и нарежете лука на ситно. Панчетата нарежете на лентички.
2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тенджера и запържете панчетата, лука и селърито докато краъчетата на панчетата се карамелизират, а лукът стане прозрачен. Добавете обелените и нарязани на малки кубчета картофи. Разбъркайте и добавете гореща вода колкото да покрие картофите. Овкусете със сол и черен пипер и варете 5-6 минути докато картофите се сварят.
3. Добавете различните видове паста и залейте с гореща вода - над пастата трябва да има 4 см вода. Разбъркайте внимателно и варете 8-9 минути, докато пастата стане "ал денте".
4. Изключете котлона и добавете нарязаното на кубчета сирене проволоне. Разбъркайте енергично докато сиренето стане на конци.
5. Сервирайте пастата в дълбока чиния, поръсена с малко зехтин, прясно смлян черен пипер и фино настърган пармезан.
Продукти
- 3 с.л. зехитн екстра върджин
- 1 малка глава лук
- 1 ктрък селъри
- 80 г панчета
- 400 г картофи
- 400 г паста - различни видове с еднакво време на варене
- 1 коричка пармезан
- 100 г проволоне
- сол и черен пипер
- пармезан за поръссване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол