Тези спагети са идеални за приготвяне в горещ летен ден, когато доматите зреят и са сладки. Като се добавят още няколко съставки и пастата става неустоиму вкусна - листа босилек, филенца аншоа и моцарела.

Продукти

  • 400 г спагети
  • 800 г домати Рома
  • сол и черен пипер
  • 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
  • 50 г настърган пармезан
  • 1 скилидка чесън
  • шепа листа босилек
  • Допълнително:
  • моцарела
  • шепа рукола
  • филенца маринована аншоа
  • фино настъргана лимонова кора
  • 1 с.л. песто

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете доматите на кубчета и ги сложете в голяма купа. Добавете зехтина, нарязаните на едро листа босилек и 2/3 от настъргания пармезан. Разбъркайте добре.
  • 2. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода. С помощта на решетеста лъжица ги прехвърлете в купата при доматите, с малко от водата от варенето.
  • 3. Обелете скилидката чесън и я нарежете на ситно. Поръсете с щипка сол и намачкайте чесъна като натискате с острието на ножа. Добавете чесъна при спагетите и разбъркайте много добре.
  • 4. Накрая поръсете с още настърган пармезан. По желание може да добавите някои от предложените допълнителни продукти. Сервирайте спагетите в дълбоки чинии.

Свързани рецепти

Виж всички