Спагети със суров доматен сос
Рецепта от: Силвия Колока
Тези спагети са идеални за приготвяне в горещ летен ден, когато доматите зреят и са сладки. Като се добавят още няколко съставки и пастата става неустоиму вкусна - листа босилек, филенца аншоа и моцарела.
Продукти
- 400 г спагети
- 800 г домати Рома
- сол и черен пипер
- 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
- 50 г настърган пармезан
- 1 скилидка чесън
- шепа листа босилек
- Допълнително:
- моцарела
- шепа рукола
- филенца маринована аншоа
- фино настъргана лимонова кора
- 1 с.л. песто
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете доматите на кубчета и ги сложете в голяма купа. Добавете зехтина, нарязаните на едро листа босилек и 2/3 от настъргания пармезан. Разбъркайте добре.
- 2. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода. С помощта на решетеста лъжица ги прехвърлете в купата при доматите, с малко от водата от варенето.
- 3. Обелете скилидката чесън и я нарежете на ситно. Поръсете с щипка сол и намачкайте чесъна като натискате с острието на ножа. Добавете чесъна при спагетите и разбъркайте много добре.
- 4. Накрая поръсете с още настърган пармезан. По желание може да добавите някои от предложените допълнителни продукти. Сервирайте спагетите в дълбоки чинии.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара