25 минути
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиПикантни уйгурски телешки шишчета
Маринатата за тези шишчета включва кимион, чили, джинджифил и индийско орехче, а докато се пекат на скарата хората ще искат още и още. "Колкото по-дълго мариновате месото, толкова по-вкусно и крехко щ...
РецептиЗеленчукови рулца
Това китайско ястие е интерпретирано по различни начини в кухните на Малайзия, Индонезия и Бирма. Тази версия на рецептата е вегетарианска - само със зеленчуци, но пълнежът може да бъде със скариди ил...
РецептиМариновани свински гърди на скара Чианг Май
Вдъхновен от нощните пазари в Чианг Май, Люк Нгуен приготвя тези свински гърди на скара с марината от корени от кориандър, семена кориандър и джинджифил. Поднасят се с тамариндов сос за топене.
РецептиСалата от печени зеленчуци и орехи със салца
Тиквичките и патладжанът представляват зеленият и черният компонент в тази салата. Вкусът им е балансиран от сладостта и свежестта на сливите и азиатската круша. Като основно ястие, рецептата е за два...
РецептиПикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
В тази рецепта стридите се панират в брашно, яйца и галета и се пържат. Сервират се в половин черупка, върху канапе от бързо мариновани нарязани на тънко краставици.
РецептиСметанов крем с пюре от ягоди и бъз
Това е рецепта за супер лек десерт, подходящ за сезона на ягодите. Слоевете от ягодово пюре и сметанов крем се редуват, а най-отгоре се поръсват начупени джинджифилови бисквити. Тайната на крема е в с...
РецептиШишчета с телешко със соев сос и сусам
Месото за тези шишчета е мариновано със соев сос, сусамово олио, джинджифил и лимонов сок. Шишчетата се пекат само 5 минути в грил-тиган, за да станат сочни и крехки.
РецептиУмай скариди
Това е традиционно ястие с прясна морска храна от Саравак, Източна Малайзия. Специалитетът на хората от народност меланау наподобява севичето, и тук лимоновият сок се използва за да "сготви" леко прес...