Този сандвич с яйчена салата с майонеза е типичен за Южна Австралия. Ако не ви стигне, може да направите сандвича двоен, като добавите и други продукти като шунка, моцарела, сладко от домати.

Продукти

  • 4 яйца
  • 4 пълни с.л. майонеза
  • 2 с.л. нарязан див лук
  • ¼ ч.ч. нарязан кориандър
  • ½ ч.л. фино настъргана лимонова кора
  • ½ ч.л. къри на прах
  • сол
  • масло
  • чътни от круши
  • 1 лист салата Айсберг
  • 2 питки

Начин на приготвяне:

  • 1. Сварете яйцата за 7-8 минути. Охладете ги в студена вода. Обелете ги и ги нарежете на кубчета.
  • 2. В купа смесете майонезата, лимоновата кора, дивия лук, кориандъра и кърито. Добавете яйцата и разбъркайте внимателно. Опитайте на вкус и добавете сол, ако е необходимо.
  • 3. Разрежете питката на две и намажете долната част с масло и с чътни. Сипете голямо количество яйчена салата, а върху нея поставете половин лист салата. Захлупете с горната част на питката.
  • Може да направите двоен сандвич, като разрежете питката на 4. Долната част е яйченият сандвич, а горната част да е италиански сандвич – намазан хляб с масло, върху него рукола или босилек, върху тях резени моцарела и тънко нарязани шунка и салам, върху тях сладко от домати и се захлупва с най-горната част на питката.

Свързани рецепти

Виж всички