Пиле по ловджийски
Рецепта от: Силвия Колока
Това е рецепта за яхния от пилешки бутчета със зеленчуци, бяло вино, маслини и доматен сос. Вкусно, особено с филия топъл хляб!
Продукти
- 4 с.л. зехтин екстра върджин
- 4 цели пилешки бутчета
- 2 глави лук шалот
- 75 г панчета на кубчета
- 1 стрък селъри
- 1 морков
- 1 скилидка чесън
- 150 мл бяло сухо вино
- 600 г домати пасата
- 40 г черни маслини (без костилки)
- 40 г каперси
- 1-2 стръка магданоз
- 2 с.л. нарязан магданоз
- сол и черен пипер
- За сервиране:
- хляб с квас, сварени пресни картофи или полента
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете половината зехтин в дълбок тиган или тенджера. Оваляйте бутчетата в обикновено или в оризово брашно и изтръскайте излишното. Запечатайте бутчетата в мазнината, на силен огън, по 3-4 минути от всяка страна, до златисто. Извадете ги в чиния.
- 2. В същия съд сипете останалия зехтин и на умерен огън запържете нарязаните на много ситно селъри, морков и лук с щипка сол, докато омекнат – за 1-2 минути. Добавете и кубчетата панчета. Добавете нарязания на ситно чесън и разбъркайте за 20-30 секунди.
- 3. Върнете бутчетата в тигана и добавете виното. Щом то се изпари, добавете пасираните домати и целите стръкове магданоз. Добавете маслините и предварително измитите под студена течаща вода каперси. Захлупете и гответе на слаб огън 45 минути.
- 4. Махнете капака и усилете огъня. Гответе още 5 минути, докато сосът се сгъсти. Поднесете ястието, поръсено с пресен магданоз.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби