Торта Капрезе
Рецепта от: Силвия Колока
Тази италианска торта е с пухкав блат от бадемово брашно, шоколад и разбити белтъци, покрит с крем от маскарпоне. Приготвянето и е истинско удоволствие, а за насладата от консумирането и думите са излишни.
Продукти
- 180 г натурален шоколад (70% какао)
- 2 жълтъка
- 4 яйца
- щипка сол
- 150 г бадемово брашно
- 50 г царевично нишесте
- 100 мл зехтин екстра върджин
- 1 с.л. ванилов екстракт
- 1 ч.ч. захар
- 100 г маскарпоне
- ягоди
Начин на приготвяне:
- 1. Отделете жълтъците и белтъците. Шестте жълтъка разбийте с ½ ч.ч. захар, с помощта на миксер, докато сместа избледнее. В друга купа разбийте белтъците с щипка сол до получаването на сняг.
- 2. Начупете шоколада в стъклена купа и го разтопете на водна баня. Дръпнете от огъня и оставете леко да се охлади. След това добавете зехтина и ваниловия екстракт и разбъркайте.
- 3. Към разбитите жълтъци добавете бадемовото брашно и пресятото царевично нишесте и разбъркайте. Добавете шоколадовата смес и разбъркайте отново. След това добавете разбитите белтъци на порции, малко по малко, като разбърквате много внимателно, за да запазите въздушността на сместа.
- 4. Изсипете сместа в предварително намазнена и постлана с хартия за печене форма за печене (диаметър 18 или 20 см). Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
- 5. Разбъркайте маскарпонето с помощта на тел. Извадете изстиналия блат от формата и го поставете наобратно върху поднос за торта. Разпределете маскарпонето по повърхността му. Украсете с нарязани и цели ягоди.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Рудолф ван Веен
Коледен щолен
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж