Пицеле (Гофрети)
Рецепта от: Силвия Колока
1. В голяма купа разбийте яйцата и захарта. Добавете зехтина и разбъркайте отново.
2. Добавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Сместа трябва да е малко по-гъста от тази за палачинки. Добавете щипка сол, бакпулвер и фино настъргана лимонова кора. Разбъркайте.
3. Загрейте електрически гофретник. Намажете с масло вътрешността - и горната, и долната част. Сипете 2 с.л. от сместа върху долната част и я разпределете равномерно. Затворете уреда и печете до готовност.
4. Поръсете топлите гофрети с пудра захар и поднесете. Можете да ги гарнирате със супена лъжица разбито маскарпоне и пресни дребни плодове.
Продукти
- 6 яйца
- 9 с.л. захар
- 1 лимон, настъргана кора
- 6 с.л. зехтин
- 20-230 г брашно
- щипка сол
- 1 с.л. бакпулвер
- масло
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад