Начин на приготвяне:

1. В голяма купа разбийте яйцата и захарта. Добавете зехтина и разбъркайте отново.

2. Добавете брашното и разбъркайте до хомогенност. Сместа трябва да е малко по-гъста от тази за палачинки. Добавете щипка сол, бакпулвер и фино настъргана лимонова кора. Разбъркайте.

3. Загрейте електрически гофретник. Намажете с масло вътрешността - и горната, и долната част. Сипете 2 с.л. от сместа върху долната част и я разпределете равномерно. Затворете уреда и печете до готовност.

4. Поръсете топлите гофрети с пудра захар и поднесете. Можете да ги гарнирате със супена лъжица разбито маскарпоне и пресни дребни плодове.

Продукти

  • 6 яйца
  • 9 с.л. захар
  • 1 лимон, настъргана кора
  • 6 с.л. зехтин
  • 20-230 г брашно
  • щипка сол
  • 1 с.л. бакпулвер
  • масло
  • пудра захар

Свързани рецепти