Салтимбока по римски
Рецепта от: Силвия Колока
За да стане вкусна салтимбоката, телешкото месо трябва добре да се изтъни. След това то се увива в слайс прошуто и се панира в смес от брашно, газирана вода и бакпулвер. Поднася се с панирани листа салвия.
Продукти
- 6 слайса прошуто
- 4 х 200 г телешки шницели
- 15 листа салвия
- 150 г брашно
- 2 ½ с.л. зехтин екстра върджин
- 25 г масло
- 150 мл бяло сухо вино
- 1 скилидка чесън
- хляб, резени лимон
- За панираните листа салвия:
- 2/3 ч.ч. брашно
- ½ с.л. бакпулвер
- 150 мл студена газирана вода
- зехтин за пържене
- 12 листа салвия
Начин на приготвяне:
- 1. Начукайте телешките шницели, така че да станат много тънки. Нарежете всеки шницел на 3 парчета. Оразмерете слайсовете прошуто според парчетата месо и поставете по едно парче прошуто върху всяко парче месо. Поставете и по 1 листо салвия. Прегънете долната част на месото навътре, да покрие 1/3 от площта му.
- 2. Разтопете маслото в тиган и добавете зехтина. Пуснете 2-3 листа салвия и смачкана скилидка чесън за аромат. Оваляйте много добре месото от двете страни в брашно и изтръскайте излишното. Пържете месото 3-4 минути, след това обърнете и пържете още 1-2 минути. Налейте бялото вино, поръсете със сол и гответе още 1-2 минути. Готовите парчета месо поставете в чиния и полейте с малко от мазнината от пърженето.
- 3. За панировката смесете в купа брашното и бакпулвера. Добавете газираната вода на струйка, като разбърквате. Щом се получи гладка и хомогенна смес, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте отново.
- 4. Загрейте зехтина за пържене в дълбок тиган. Потапяйте всяко листо салвия в панировката и пържете до златисто от двете страни. Извадете върху кухненска хартия.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори
Рецепти Божана Кацарова
Телешко със сини сливи
Рецепти Ейнсли Хариът
Шишчета с телешко със соев сос и сусам