Печена бяла риба с хляб, чери домати, маслини и каперси
Рецепта от: Силвия Колока
1. Накъсайте хляба на едри парчета.
2. В дълбока тавичка сипете 2 с.л. зехтин. Изсипете чери доматите, разпръснете каперсите, филенцата аншоа и маслините, на които сте остранили костилките. Върху тях разпръснете стръковете мащерка и залейте с бяло вино. Разпределте и късовете хляб по такъв начин, че 3/4 от тях са потопени в сместа, а върховете им стърчат отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
3. Върху запечените хляб и домати подредете филетата бяла риба (без кожа и кости). Поръсете със зехтин, сол и черен пипер. Печете още 15-18 минути.
4. Щом извадите изпечената риба, полейте я с образувалия се сос.
Продукти
- 4 филета бяла риба х 150-180 г
- 3 филии хляб с квас
- 3/4 ч.ч. чери домати (пресни или от консерва)
- 3-4 бр. филенца аншоа
- 3-4 стръка мащерка
- 125 мл сухо бяло вино
- 100 мл зехтин екстра върджин
- 1/2 ч.ч. черни маслини
- 2 с.л. каперси
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол